Un an rău pentru agricultori

Imagine simbol: www.ziuaconstanta.ro

Imagine simbol: www.ziuaconstanta.ro
Imagine simbol: www.ziuaconstanta.ro

Agricultorii din Călărași o vor duce rău în 2015. Cel puțin, de această părere este Anatol Vulpe, șeful Direcției Agricultură, Relații Funciare și Cadastru Călărași. Nu, nu este vorba de condițiile climaterice. Nici pe departe.
Deocamdată, din acest punct de vedere, semne bune are anul. Va fi un an rău din punct de vedere financiar, crede oficialul călărășean.
”Din cauza fluctuațiilor pe piața valutară, băncile s-ar putea să nu mai acorde credite cu o dobîndă avantajoasă agricultorilor, iar aceștia, la rîndul lor, nu vor putea achita unele datorii pe care le-au acumulat în anii precedenți”, explică dînsul.
Astfel, chiar dacă, în anul 2015, agricultorii vor reuși să obțină recolte frumoase, nu prea se vor îmbogăți.
Dimpotrivă, vor avea mult de suferit, din punctul de vedere al lui Anatol Vulpe, mai ales  agricultorii începători. ”Mă tem că anume ei vor fi cei care vor da primii mîinile în jos, căci încă nu au reușit să adune suficiente venituri pentru ca să poată acoperi acum toate cheltuielile”, a mai adăugat dînsul. În asemenea condiții, de apariția unor noi antreprenori ce ar dori să se ocupe cu agricultura în raionul Călărași nici nu poate fi vorba. Șeful Direcției agricultură este foarte sceptic în acest sens.
Oricum, Direcția Agricultură, Relații Funciare și Cadastru Călărași și-a trasat deja unele acțiuni pentru școlarizarea agricultorilor, astfel ca aceștia să poată primi răspunsuri la toate întrebările care-i frămîntă, să poată obține cele mai prețioase sfaturi ce i-ar ajuta în condițiile create.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *