Faceți cunoștință: noul președinte al raionului Nisporeni

În fotografie: Ghenadie Verdeș

În fotografie: Ghenadie Verdeș
În fotografie: Ghenadie Verdeș

Raionul Nisporeni este condus, începînd cu 13 ianuarie, de către un nou președinte. Este vorba de Ghenadie Verdeș care, timp de trei ani și jumătate, a ocupat funcția de vicepreședinte. În prezent, printr-o decizie a Consiliului raional, dînsul îndeplinește interimatul, în locul fostului președinte, Vasile Bîtca, care a hotărît să meargă în Parlament, fiind ales deputat pe listele Partidului Democrat.
”Noi vom continua activitatea în același ritm, nu este nimic nou sub soare”, a declarat Ghenadie Verdeș pentru ”Expresul”, subliniind că a suplinit această funcție și în perioada campaniei electorale, cînd fostul președinte fusese degrevat, pentru a avea posibilitatea să se ocupe la modul direct de alegeri. Dînsul a recunoscut că nu-i este frică de responsabilități și nici de cifra 13, ziua în care s-a decis că va rămîne mai-marele peste raion. ”Eu sînt născut tot într-o zi de 13, așa că această cifră îmi poartă noroc”, a spus el zîmbind.
Proaspătul președinte interimar al raionului Nisporeni lucrează în administrația publică locală din 2011, pînă atunci fiind antreprenor. A candidat, la alegerile precedente locale, la funcția de primar de Nisporeni pe listele Partidului Liberal. Presa de atunci scria despre cazuri de intimidare a candidatului PL de la Nisporeni, două panouri cu imaginea sa fiind arse de persoane necunoscute, iar alte zece panouri – vandalizate.
În 2011, Ghenadie Verdeș a fost ales vicepreședinte al raionului din partea Partidului Liberal. Ulterior, dînsul a aderat la Partidul Democrat. ”Toată echipa noastră a aderat la Partidul Democrat, pentru că e o formațiune puternică și convingătoare, mai ales la Nisporeni”, a explicat dînsul, fără să mai facă și alte precizări.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *