S-a bucurat cu adevărat de magia Bobotezei

În fotografie: De Bobotează, la Grozasca

În fotografie: De Bobotează, la Grozasca
În fotografie: De Bobotează, la Grozasca

Mare sărbătoare la Grozasca, pe 19 ianuarie. A ajuns și rîndul acestei localități să se bucure cu adevărat de magia Bobotezei. Zeci de săteni, dar și locuitori ai satelor învecinate, au venit aici, pentru a asista la o slujbă de sfințire a apelor.
Totul s-a produs la fîntîna amenajată, acum cinci ani, de către Nina Gorincioi-Cadoppi, originară din acest sătuc și care este stabilită cu traiul în Italia.
”După mai mult de 30 de ani, bunul Dumnezeu mi-a dăruit agheasma de la fîntîna din fața casei părintești, construită de noi”, a plasat dînsa un mesaj emoționant pe pagina sa de facebook. ”În această zi sfîntă, cu zeci de ani în urmă, a fost înmormîntată mama mea”, a mai spus dînsa.
Pe 19 ianuarie, la Grozasca s-a aflat fiica Ninei Gorincioi, Laura, împreună cu soțui ei, Victor Manoli.
”Cred în agheasma mare. M-am convins de nenumărate ori de efectele sale miraculoase”, ne-a spus o locuitoare a satului, Vera Pascaru, după care a continuat: ”Agheasma ajută la orice, cu ea poți stropi și casa, și curtea, și grădinile, și animalele, ca acestea să fie păzite de duhurile rele. Din ea poți și să bei”.
Interesant este faptul că slujba de de sfințire a apelor are loc, în fiecare an, în altă parte. E un fel de rotație, ”ca să nu se supere nimeni”, vorba Verei Pascaru. Astfel, preotul vine ba la Grozasca Nouă, ba la Grozasca, ba la Florițoaia Nouă. Este pentru prima dată în ultimul deceniu cînd a venit aici, la fîntîna din centrul satului. ”Fie binecuvîntată orice ființă care are parte de acest izvor”, a spus, la final, Nina Gorincioi.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *