Milioane pentru ajutoare

Imagine simbol: trm.md

Imagine simbol: trm.md
Imagine simbol: trm.md

Zeci de milioane de lei au fost oferite, în anul 2014, nisporenenilor. Este vorba de persoanele defavorizate sau cu probleme de sănătate, participanții la războaie, familiile numeroase etc. Potrivit raportului de totalizare a activității Consiliului raional Nisporeni pentru anul 2014, doar de ajutor social au beneficiat 1448 de familii, suma totală fiind de 12,1 milioane  de lei. Încă 1,5 milioane de lei au primit ajutor pentru perioada rece a anului 3785 de familii din raion.
Dar nu e tot. Au mai fost oferite și alte milioane de lei. Persoanele aflate în situații de dificultate, 3852 la număr, au primit ajutor material în valoare de 1,7 milioane de lei. Totodată, prin intermediul Fondului local de susținere socială a populației, i-a fost acordat un ajutor material, în sumă de 5000 de lei, Valentinei Lazări din Seliște, cea mai longevivă persoană din raionul Nisporeni, care a împlinit în vara anului trecut 100 de ani.
Nu au fost uitați nici participanții la războiul pentru apărarea integrităţii şi independenţei Republicii Moldova, nici cei ce au luptat în războiul din Afganistan. De notat că numărul combatanților la Nisporeni este de 495, iar al participanților la războiul din Afganistan – 141. Toți au primit cîte 200 de lei, suma totală ajungînd la 127,2 mii de lei.
Consiliul raional a mai alocat 202,8 mii de lei, din Fondul de rezervă, pentru procurarea a 100 de poliţe de asigurare obligatorie de asistenţă medicală familiilor defavorizate. 203 persoane cu dizabilități au beneficiat de compensații de deservire cu transport, suma oferită în acest scop fiind de 140,1 mii de lei.
Per total, la Nisporeni au fost oferite ajutoare, indemnizații, compensații în sumă de peste 15 milioane de lei.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *