VIDEO | FOTO | Au sărbătorit ziua culturii

IMG_0189Începînd cu anul 2012, la data de 15 ianuarie în Republica Moldova se sărbătoreşte Ziua naţională a culturii. Ziua de 15 ianurie are o semnificaţie simbolică pentru poporul nostru, pentru că e asociată cu naşterea marelui poet Mihai Eminescu. Cu această ocazie, conducerea Palatului de Cultură Ungheni, împreună cu Primăria oraşului Ungheni, au decis premierea tuturor celor care activează în domeniul culturii.
Astfel, la data de 15 ianuarie, în Sala de Gală a Palatului de Cultură, Primarul Alexandru Ambros a decernat diplome şi premii băneşti angajaţilor Palatului de Cultură începîd de la cei mai tineri şi pînă la cei cu un staj de peste 40 de ani de activitate. Printre ei au fost menţionaţi conducătorii artistici Nina Pricladova (ansamblul de dans popular « Struguraş »), Constantin Ciuş (ansamblul de dans sportiv « Nostalgie »), Viorica Mazuric (studioul teatral « Oglinda »), Diana Vicol (studioul de dans modern « Street Dance »), Alexandru Galiţchi (ansamblul folcloric « Perla Prutului »), Constantin Alcaz (orchestra de muzica populara „Struguraş”), Liubovi Bereghici (studioul de dans modern « Mega-Dance »), Elena Popovici (studioul muzical « Do-re-micii ») şi alţii.
O diplomă de recunoştinţă a fost înmînată şi directoarei Palatului de Cultură – doamnei Aliona Leşanu. Cu diplome pentru activitate rodnică şi realizări de succes pe parcursul anului 2014, dar şi pentru activitate îndelungată în domeniul culturii s-au ales şi colaboratorii tehnici ai palatului precum Adrian Tureţchi (inginer sonorizare), Ala Gînca-Cracan (metodist), Alexandra Frolova (deridicatoare), Alexandru Zacablucov (paznic pompier), Elena Marcenco (administrator).
Primarul Alexandru Ambros a ţinut să le mulţumească tuturor colaboratorilor pentru devotamentul şi implicare personală în activitatea nobilă pe care o exersează zi de zi. «Apreciez la cel mai înalt nivel activitatea dumneavoastră prin care insuflaţi copiilor arta frumosului, dar şi pentru faptul că sunteţi adevăraţi promotori ai culturii neamului nostru » a mai adăugat edilul.
Menţionăm că în cadrul Palatului de Cultură Ungheni activează 53 de angajaţi care participă direct sau indirect la educaţia culturală a peste 1000 de copii din oraş.[wzslider]

Textul/Foto: ungheni.md
Video: Canal Regional


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *