Încă o șansă pentru migranți de a reveni acasă

În fotografie: Moment festiv. Francisca de Zwager și Serghei Cladco semnează Acordul de parteneriat

În fotografie: Moment festiv. Francisca de Zwager și Serghei Cladco semnează Acordul de parteneriat
În fotografie: Moment festiv. Francisca de Zwager și Serghei Cladco semnează Acordul de parteneriat

Începînd cu acest an, Centrul de servicii NEXUS din Ungheni va avea posibilitatea să ofere și mai multe oportunități pentru cei care vor să revină acasă. În ultimele zile ale anului trecut, într-o atmosferă festivă, a fost semnat un Acord de colaborare între NEXUS și filiala Ungheni a Camerei de Comerț și Industrie (CCI).
”Ne dorim consolidarea legăturilor cu sectorul privat, iar CCI reprezintă un număr destul de mare de agenți economici din regiune. În plus, oferă diverse servicii, cum ar fi: studierea limbilor străine, inițierea în afaceri, ceea ce este foarte necesar pentru clienții NEXUS, adică pentru migranți”, explică Francisca de Zwager, manager general NEXUS Moldova. Pe de altă parte, are de cîștigat și Camera de Comerț și Industrie, căci, grație Centrului NEXUS, mediul de afaceri din regiune va putea fi fortificat, grație experienței pe care au obținut-o mulți dintre moldoveni fiind în migrație.
Și Serghei Cladco, președintele filialei Ungheni a CCI, s-a declarat interesat de acest parteneriat. ”Noi avem intenții serioase, vrem să fim un partener de nădejde. NEXUS e un proiect care acordă sprijin migranților și, cred eu, vom avea cu toții de căștigat la final”, a spus dînsul.
S-a arătat satisfăcut de noul parteneriat și Valeriu Lazăr, președintele Camerei de Comerț și Industrie din Moldova.
”Ecuația este simplă. Oamenii vor înceta să plece și vor începe să revină doar atunci cînd vor vedea că pot să-și inițieze aici o afacere sau să-și găsească un loc de muncă  cu un salariu competitiv. Trebuie să ajutăm oamenii, trebuie să le oferim informația necesară”, a subliniat dînsul.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *