An bun pentru ”Expresul”, cu noi prieteni dragi

expresulAnul 2014 a fost unul foarte frumos și pentru ”Expresul”, așa cum ni l-am dorit și cum a crezut că va fi.
În primul rînd, am trecut de la 8 pagini la 12. Am schimbat designul, am schimbat concepția ziarului. Odată cu asta, ni s-au alăturat numeroși prieteni, toți tineri, cu multe idei frumoase și mult entuziasm. Nu putem să nu vă povestim azi despre ei.
Alexandru PLĂCINTĂ. Caricaturile lui de pe ultima pagină sînt așteptate cu nerăbdare de foarte multă lume. După o mică pauză, a revenit alături de noi, iar ceea ce nu știați e faptul că lui Alexandru îi aparține și imaginea căluțului din prima pagină, care este, de fapt, mascota ziarului. E un mare noroc și o mare onoare să colaborăm, absolut dezinteresat, cu un om atît de talentat, care și-a expus lucrările pînă și la Consiliul Europei sau NATO.
Cristina CUCU și Alina OBREJA – împreună fac ArtistiC. Sînt două tinere din Ungheni, licențiate în design interior. Aici, acasă la ele, au decis să-și pună ideile în practică, fiind încurajate și de profesorii de la Universitate. Acum două luni, Cristina și Alina și-au deschis propriul birou de design interior – cu puțini bani și mult entuziasm. Chiar dacă sînt două firi diferite, munca și dorința de a realiza lucruri frumoase le-a unit. Săptămînă de săptămînă, vin în casele dumneavoastră, prin intermediul ”Expresului”, cu sfaturi utile, ca viața să ne fie mai frumoasă. Sînt la început de cale, cu foarte multe idei, pe care abia așteaptă să le pună în practică.
Andrei STRUC. Nouă ne place să-i zicem Doctor Plant. E un tînăr licențiat în marketing, dar care și-a deschis propria afacere cu… flori. ”Grădina cu flori” din ”Expresul” a înflorit din nou, grație entuziasmului și dorinței sale de a-și împărtăși experiența și cunoștințele cu toți cei pe care îi interesează florile, fie cele de grădină, fie plantele de cameră. Apropo, ne-am convins personal că florile crescute în serele sale sînt de calitate și bucură ochii foarte mult timp.
Vladimir COJOCARU. Și ”Oaspetele vesel” a revenit la ”Expresul”. A colaborat cu noi de la începuturi. Apoi, din lipsă de spațiu, nu a mai fost posibilă colaborarea. Între timp, Vladimir Cojocaru, profesor de istorie de meserie și conducător auto de vocație, și-a editat prima plachetă de epigrame – ”Ace pentru cojoace”. Ne place să credem că am pus și nou umărul la această realizare frumoasă și că vom obține noi succese împreună, în continuare.
Ala MUTILICĂ. Noua vechea noastră prietenă! A revenit în forță cu rubrica sa ”De la A la Z”. Gîndurile-i, așezate pe hîrtie, te fac să vezi altfel viața, să-ți revizuiești comportamentul sau atitudinea față de oameni. Lucrează șefă de serviciu la Biblioteca ”Dimitrie Cantemir” din Ungheni. Puțini, însă, știu că a locuit, mai bine de zece ani, în Turcia, unde a învățat și a îndrăgit cultura și tradițiile turcești. Din presa turcă i-a venit și ideea realizării unei rubrici, iar noi am acceptat cu drag provocarea.
AO ”Făclia”, în frunte cu Angela CIOCÎRLAN. Sîntem buni parteneri de ani de zile. Împreună am realizat multe proiecte. Iată că acum, ne-au oferit cu drag ”Caietul cu rețete”, realizat de maiștri-bucătari și tinerii care au venit aici să învețe meseria de bucătar. Sînt absolut impresionante rețetele și, în anul 2015, am putea veni, împreună, cu o nouă surpriză frumoasă.
În numărul următor citiți despre ultima acțiune a echipei de voluntari a AO ”Făclia”, în care ”Expresul” este unul dintre parteneri. Este vorba de o Caravană de Cărciun inedită – ”Magia sărbătorilor de iarnă”.
Aceștia ne sînt, îndrăznim să spunem, noii colegi, despre care, cu siguranță, veți mai auzi multe lucruri frumoase și care vor veni cu noi idei, propuneri, opinii. Sperăm că, în 2015, ni se vor alătura și alții, la fel de entuziaști și talentați.
Nu putem să nu-l menționăm, la final, și pe Iaroslav COJOCARU, un bun prieten al nostru, care ne este alături nu doar cu idei interesante, ci și cu fapte concrete. Mulțumim!


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *