Vin sărbătorile…

Imagine simol: www.ziarulcrisul.ro

Imagine simol: www.ziarulcrisul.ro
Imagine simol: www.ziarulcrisul.ro

Unghenenii, călărășenii, dar și nisporenenii pot savura din plin sărbătorile de iarnă. În această perioadă, responsabilii din direcțiile și secțiile de cultură din cele trei raioane vin cu un tradițional program de sărbători. Peste tot se vor auzi faimoasele colinde, cîntecele de Crăciun şi urăturile de Anul Nou.
UNGHENI
Nu va lipsi din calendar tradiționalul Festival al tradițiilor și obiceiurilor de iarnă ”După datina străbună”, aflat la ediția a XXVIII-a. Aceleași colective, aceleași obiceiuri vor fi prezentate și în acest an, numai că a fost schimbată locația. Va fi la Casa raională de Cultură, pe data de 25 decembrie, chiar de Crăciun, stil nou, începînd cu ora 12.00.
A doua zi, pe 26 decembrie, tot la Casa de cultură din Pîrlița, începînd cu ora 11.00, va avea loc  ”Carnavalul din poieniță”, o sărbătoare dedicată copiilor. Revelionul va fi organizat pe 28 decembrie, în aceeași locație.
NISPORENI
La Centrul de cultură și tineret ”Luceafărul”, proaspăt renovat și dat în exploatare acum trei săptămîni, pe 25 decembrie, începînd cu ora 9.00, vor răsuna urăturile și colindele. În această zi, aici se va desfășura Festivalul tradițiilor și obiceiurilor de iarnă, la care vor participa colective artistice din 30 de sate ale raionului. ”Este evenimentul cel mai preferat de noi, pentru că aici nimeni nu se plictisește, nimeni nu obosește să privească și să asculte”, ne-a spus Aurelia Andronache, șefa Secției cultură și turism Nisporeni. La 30 decembrie, în același Centru, direcția Învățămînt din Nisporeni va organiza un festival al tradițiilor și obiceiurilor, la care vor participa colectivele de copii.
CĂLĂRAȘI
Așa cum am scris anterior, pe 24 decembrie, la ora 17.00, la Casa de cultură din Călărași va avea loc spectacolul obiceiurilor de iarnă ”După datina străbună”, ediția a 24-a. Vor participa colectivele artistice din raion, orchestra de muzică populară ”Ciobănaș”, ansamblul de dansuri populare ”Codrenii”. În aceeași zi, la ora 20.00, pe piața din centrul orașului va avea loc ”Întîlnirea cu Moș Crăciun”, se vor aprinde luminițele de pe brad, se va desfășura concursul ”Cel mai frumos brad ecologic”, unde fiecare va putea vota pentru bradul favorit. Pe 28 decembrie, la ora 13.00, la Casa de cultură sînt așteptați toți copiii din raion, la un spectacol muzical teatralizat. În seara de Anul Nou, pe 31 decembrie, la ora 22.00, pe piața din centrul orașului va avea loc un program distractiv ”La mulți ani cu sănătate”. Călărășenii vor putea admira focurile de artificii. Vor fi anunțate și rezultatele concursului ”Cel mai frumos brad ecologic”.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *