O nouă metodă de a mobiliza oamenii

pirlici
Damian Pîrlici, primarul de Zberoaia

Damian Pîrlici, primarul de Zberoaia, a găsit o nouă modalitate de a mobiliza sătenii. Este vorba de concursul ”Tu dai un leu, eu dau zece”.
Asta înseamnă că cea mai activă mahala, care va reuși să adune într-un timp cît mai scurt cei mai mulți bani, se va alege cu un drum nou. Consursul a prins. Astfel, timp de trei zile, una dintre mahalale a venit cu cinci mii de lei. Primăria a mai adăugat 50 mii de lei, așa cum a promis. ”Inițial, ne-am gîndit la o porțiune de drum, în variantă albă, de 200 de metri, dar banii pe care i-am avut la dispoziție ne-au ajuns pentru 450 de metri.
Astfel, de drumuri noi au beneficiat două mahalale”, spune Damian Pîrlici. Lucrările au fost efectuate într-un timp record – în patru zile, la ele participînd oamenii din partea locului. ”Au ieșit cu toții, care cu roaba, care cu lopețile… Așa am reușit să facem un drum nou”, povestește primarul. Nu este prima experiență de acest gen la Zberoaia. Prima a fost în 2012.
La anul va fi anunțat încă un asemenea concurs. ”Este bine să mobilizezi oamenii în așa fel, căci apare concurența și fiecare mahala își dorește să fie prima”, a concluzionat Damian Pîrlici. Potrivit lui, aproximativ 80% din drumurile din Zberoaia sînt renovate.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *