Condiții mai bune pentru micuții din Brătuleni

Imagine simbol: adevarul.ro

Imagine simbol: adevarul.ro
Imagine simbol: adevarul.ro

Chiar dacă pînă la vară mai este mult, copiii de la grădinița din Brătuleni și-au luat o vacanță. Este, de fapt, una silită. La grădiniţă sînt în toi lucrările de reparaţie, astfel că vacanţa respectivă ar putea dura.
Potrivit primarului Nicolae Chercheja, startul lucrărilor de reparație a fost dat acum două săptămîni. ”Sperăm să finalizăm cît mai repede, ca micuții să poată reveni la grădiniță”, a accentuat dînsul. Profitînd de ocazie, a ţinut să le mulțumească părinţilor, prin intermediul ”Expresului”,  pentru că sînt înțelegători.
Denumirea proiectului implementat aici – ”Îmbunătățirea condițiilor de activitate a grădiniței de copii” – spune tot. ”Nu ne vom mai chinui în fiecare vară să dăm cu var pereții sau să încleiem tapete. Acum vom crea condiții mult mai bune pentru copilașii noștri”, a declarat primarul.
Potrivit dînsului, banii pentru reparația capitală a grădiniței au venit de la Guvernul României prin Fondul de Investiții Sociale din Moldova (FISM). Este vorba de aproximativ 600 mii de lei. Ar mai fi nevoie de vreo 20 de mii de lei, ca să fie pus la punct totul ce s-a planificat. ”Cînd am început lucrările, au apărut unele cheltuieli neprevăzute, mai ales podeaua necesită investiții suplimentare”, a explicat Nicolae Chercheja, după care a menţionat cum vede dînsul soluţia: ”Vom merge cu un demers către FISM”.
Cel mai probabil, cei 70 de copii din Brătuleni se vor întoarce la grădiniţă – într-o grădiniță nouă – la sfîrșitul lunii ianuarie. Dar mobilierul va fi acelaşi, învechit. ”Vom încerca să găsim bani, pe viitor, și pentru mobilier, ca să fie totul așa cum se cuvine”, a mai spus primarul, după care a făcut o remarcă: ”Îndemn tinerele familii să mai dea naștere la copiil, că spațiu liber în grădiniță  este suficient”.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *