Mai aproape de lumea frumosului

În fotografie: La sfat cu cei mai talentați călărășeni. În centru: Sergiu Bădrăgan

 În fotografie: La sfat cu cei mai talentați călărășeni. În centru: Sergiu Bădrăgan
În fotografie: La sfat cu cei mai talentați călărășeni. În centru: Sergiu Bădrăgan

O întîlnire de suflet – de asta au avut parte elevii Școlii de Arte din Călărași pe 28 noiembrie. Iar personajul principal a fost Sergiu Bădrăgan, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova, șef de catedră la Colegiul de Arte Plastice ”Alexandru Plămădeală” din Chişinău. Despre el, scriitoarea Lidia Codreanca spunea: ”Sergiu Bădrăgan nu este un pictor omniprezent, care să stea în văz. Dar opera sa a dat modestia la o parte şi a trecut hotarele spaţiului nostru basarabean, oprindu-se  în colecţii din România, Federaţia Rusă, Ucraina, Franţa, Italia, Marea Britanie, Spania, SUA.
”Este unul dintre absolvenții noștri, anume aici au fost puse bazele picturii sale”, a subliniat Svetlana Stăvilă, directoarea Școlii de Arte din Călărași. Pe urmele sale calcă și alți elevi de aici, iar întîlnirea de săptămîna trecută i-a convins încă o dată că pot reuși. ”Avem foarte mulți copii talentați, care ar putea ajunge ca Sergiu Bădrăgan, însă, pînă la urmă, fiecare elev își va decide soarta. Noi avem menirea doar să le insuflăm frumosul”, a accentuat Svetlana Stăvilă.
În acea zi, Sergiu Bădrăgan a venit și cu o expoziție personală din 20 de ”lucrări de preț, pictură inedită și de valoare”, vorba directoarei.
Atît întîlnirea propriu-zisă, cît și expoziția au trezit un mare interes în rîndurile elevilor Școlii de Arte din Călărași. Dovadă a fost sumedenia de întrebări adresate pictorului, dar și scenariul pe care l-au pregătit copiii întru întîmpinarea oaspetelui mult așteptat. ”Ne străduim să organizăm întîlniri de acest fel cît de des putem, pentru a-i aduce pe elevii noștri cît mai aproape de lumea frumosului”, a conchis Svetlana Stăvilă.
În prezent, la Școala de Arte din Călărași își fac studiile 345 de elevi.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *