Au mai învățat ceva util despre biologie

Imagine simbol: www.environment.md

Imagine simbol: www.environment.md
Imagine simbol: www.environment.md

Profesori de biologie din diferite colțuri ale Republicii Moldova au venit la Ungheni. Au venit să participe la un seminar republican, cu un generic destul de sofisticat pentru necunoscători: ”Valorificarea finalităților curriculare ale disciplinei biologia prin dezvoltarea competențelor și comportamentului responsabil la elevi în caz de situații excepționale”. Evenimentul a avut loc la finele lunii noiembrie la Liceul ”Ion Creangă” din orașul Ungheni.
Au fost prezenți peste 30 de profesori de biologie și reprezentanți ai direcțiilor de învățămînt din opt raioane. Cu toții au asistat la cîteva ore demonstrative, pregătite cu minuțiozitate. Elevii de aici au demonstrat că știu biologie, căci au pedagogi pe măsură. Au demonstrat că știu nu doar teorie, dar și practică, prezentîndu-le oaspeților o activitate extrașcolară cu tema: ”Protecția sănătății proprii și a celor din jur”.
”Demersurile didactice au fost desfășurate la un nivel înalt, atît teoretico-științific, cît și metodic, asigurînd dezvoltarea competențelor și a comportamentului responsabil la elevi”, a declarat, la finalul seminarului, Vasile Grigore, specialist principal, metodist la Direcția Învățămînt, Tineret și Sport Ungheni.
De notat că participanții la seminarul din Ungheni au avut parte și de recomandări utile privind formarea și dezvoltarea competențelor și a comportamentului responsabil la elevi, făcute de
Mariana Goraș, șefă adjunct la Direcția învățămînt preuniversitar a Ministerului Educației din Republica Moldova.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *