La Sipoteni a fost dat startul sărbătorilor de iarnă

În fotografie: Pomul de Crăciun de la Sipoteni

În fotografie: Pomul de Crăciun de la Sipoteni
În fotografie: Pomul de Crăciun de la Sipoteni

Mărețul brad, instalat și împodobit chiar în fața casei de cultură din satul Sipoteni, a adunat, în seara zilei de 1 decembrie, zeci de persoane în jurul lui. Portivit primarului Vasile Rață, inaugurarea pomului de Crăciun pe 1 decembrie a devenit o tradiție în sat. ”Este deja al patrulea an consecutiv cînd aprindem luminiţele în mod oficial în prima zi de iarnă”, a accentuat dînsul.
În acest an, bradul este înalt, frumos și brav. Are o înălțime de peste 12 metri, iar primăria nu a plătit nici un ban pentru el. Ca și în anii precedenţi, pomul a fost dăruit de Ștefan Chitoroagă, ”sătean de-al nostru”, vorba primarului. Circa 100 de globulețe de diferite dimensiuni și culori înfrumuseţează bradul. Zilnc, la ora 17.00, luminițile se aprind, astfel că, atunci cînd se lasă întunericul, ele se văd de departe. În plus, aici se aude şi muzica. Ce mai, o atmosferă plăcută, care te îmbie să vii să petreci cîteva clipe cu adevărat minunate la pomul de Crăciun din Sipoteni.
”Vrem ca cei care vin la brad să se simtă bine aici”, ne-a spus primarul, după care a adăugat: ”Și lumea chiar vine, se plimbă cu copiii, se fotografiază”. Apropo, în fiecare zi luminițele ard și  muzica se aude pînă la ora 23.00, iar sîmbăta și duminica – pînă la miezul nopții. ”Nu deranjează pe nimeni”, conchide primarul.
Fiind întrebat de ce inaugurează atît de devreme pomul de Crăciun, mai ales că în majoritatea localităţilor acesta este inaugurat la finele lunii decembrie, Vasile Rață a răspuns scurt şi clar: ”Noi tindem spre Europa, iar europenii dau startul sărbătorilor de iarnă la 1 decembrie”.
Apropo, în invitaţia făcută sătenilor de către primărie se menţionează: ”Să nu uitați să luați cu voi și o jucărie”. L-am întrebat pe primar dacă a venit cineva la pomul de Crăciun cu vreun globuleț în buzunar. ”Nu, căci este vorba de o glumă. Am făcut acest apel, pentru a le aduce oamenilor zîmbetul pe buze”, a urmat răspunsul. ”De fapt, în primul an, au mai venit cîteva persoane cu globulețe de acasă. Acum, însă, știu cu toții ca este vorba doar de o glumă”, a mai spus Vasile Rață.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *