Esențial | Dodoniada

Lucia BacaluMă întreb, oare cu cît se vor înmulți steluțele din vîrful pomilor de Crăciun în acest an, de cînd îl avem în prim-plan pe Dodon. Pe Igor Dodon, mare socialist, care s-a dezlănțuit și nimeni, deocamdată, nu-l poate opri. Mai că nu-mi vine să întreb, ca în balada arhicunoscută: ”Ori iarba nu-ți place, ori ești bolnăvioară, drăguță mioară?”.
Se vede că, de la un timp încoace, nu-i place deloc iarba noastră. Moscova i-a devenit patria și, se pare, e gata să facă orice ca să distrugă  Republica Moldova. Atîta ură față de țara și de poporul său nu am mai întîlnit la nimeni altcineva. Nu vedeți cum ies scîntei din ochi și scuipat din gură, cînd începe a vorbi despre viitorul Republicii Moldova?
I-am urmărit atent prestația la un post de televiziune, unde a fost invitat imediat după alegeri. Sărmănelul de el, se vede deja un Napoleon. Sau, mai degrabă, un Stalin. Sigur, nu va lupta cu corupția. Nu are cum. Căci ar trebui s-o înceapă de la el. Nu va lupta nici cu sărăcia. De ce ar face-o?
El știe foarte bine că doar un popor sărac poate fi cu ușurință manipulat și prostit. A demonstrat-o cu vîrf și îndesat chiar în aceste alegeri. Au alergat cu miile să-l voteze, că, vezi Doamne, Rusia e unica noastră salvare. Dacă ar fi fost așa cum spune el și camarazii săi adunați de pe aiurea, atunci mă întreb de ce o parte dintre ei au optat pentru cetățenia română? Se știe deja că, practic, fiecare al cincilea deputat socialist, are la mînă pașaportul românesc. Nu e asta o batjocură față de oamenii cărora le-au cerut votul și i-au mințit?
Cum credeți, de ce au avut nevoie acești inși de pașapoarte românești? Ca să-și facă interesele! A spus-o chiar Igor Dodon. Nu e oare o nesimțire?
Tu să-ți faci interesele, iar poporul tău să rămînă în întuneric, sărăcie și cu gîndul doar la… Moscova. Interesant, cum are de gînd Dodon să ne apropie de Rusia, cînd Republica Moldova nu are frontiere comune cu această țară? Crede Dodon că Ucraina, unde au murit și continuă să moară oameni, unde sînt distruse orașe întregi de tancurile și tunurile rusești, ne va deschide porțile, ca noi să ne apropiem de dușmanul său de moarte?
Nu, vă asigur, nu crede. El rîde de naivii care l-au votat, considerîndu-i, se pare, un fel de… cîrtițe. Pe sub pămînt, poate, vom reuși să facem o uniune vamală. Cu Dodon în frunte.
Spuneam că el se vede un Stalin. Și va fi ca Stalin. Dacă i se va permite, va extermina în masă acest popor. Rusia are nevoie de Republica Moldova doar într-un singur scop: de a se afla cu armata sa atît în coastele Ucrainei, cît și ale Uniunii Europene. De popor nu are nevoie. Poate, doar de sclavi, care să muncească și în continuare, în condiții inumane,  la ei. Iar Dodon are nevoie de Rusia, ca să se îmbogățească și mai mult.
De aceea va executa conștiincios toate comenzile venite de acolo. Atîta timp cît vor veni banii gîrlă.
Trăiască dodoniada!


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *