Ion Sturza nu prea dă prin satul său de baștină

În fotografie: Ion Sturza Fotografie: www.deschide.md

În fotografie: Ion Sturza Fotografie: www.deschide.md
În fotografie: Ion Sturza
Fotografie: www.deschide.md

Unul dintre milionarii Republicii Moldova, fostul prim-ministru Ion Sturza, a declarat chiar recent, în emisiunea ”Lumea Sandei”, că are un vis mai neobișnuit: poate, peste vreo zece ani, să-și treacă o parte din afaceri în satul natal, la Pîrjoltenii Călărașiului, pentru a-l ajuta să se dezvolte.
Primarul de Pîrjolteni, Vasile Stăvilă, a aflat noutatea cu mult calm. ”Ion Sturza nu prea dă prin satul său de baștină”, a făcut dînsul o remarcă, după care a menționat că a apelat de cîteva ori la el după ajutor, dar fără succes. Este adevărat, cu ani și ani în urmă, să fi fost prin 2000, Ion Sturza a venit cu o contribuție de 3000-4000 de lei pentru școala din sat. Atunci, a făcut și cîteva cadouri pentru școală. Doar atît. ”A fost prima, unica și ultima lui contribuție pentru satul său de baștină”, a concluzionat primarul.
La celelalte ”strigăte” de ajutor din partea administrației publice locale, milionarul nu a mai reacționat, deși a promis, de fiecare dată, că va ajuta. I s-a cerut ajutorul în anii 2003-2004, cînd în sat s-a construit rețeaua de gaze. Apoi – prin anul 2010, cînd s-a construit apeductul. ”Atunci am apelat prin nănașul lui, nu am discutat direct”, recunoaște primarul. Ultima oară a apelat la Ion Sturza chiar în acest an, cînd s-a reparat biserica din sat. ”Chiar am avut nevoie stringentă de bani”, accentuează Vasile Stăvilă.
”E cam supărată lumea din sat pe el”, spune edilul. Dar și așa, dacă Ion Sturza ar vrea să-și treacă o parte din afaceri la Pîrjolteni, ar fi primit aici cu brațele deschise. ”Sperăm că, poate, cu timpul, își va onora promisiunile, căci chiar ne dorim acest lucru”, a mai spus primarul.
Potrivit ”Forbes”, Ion Sturza ar avea o avere de 90-95 de milioane de euro, în timp ce „Capital” estimează că omul de afaceri ar avea active de 84 de milioane de euro.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *