Cei mai pro-europeni

Imagine: wikipedia.org

Imagine: wikipedia.org
Imagine: wikipedia.org

Fotografia lui a stat pînă și pe biroul lui Vladimir Voronin, sub sticlă. Și asta, în perioada cînd Voronin a fost președinte al Republicii Moldova, iar partidul condus de el avea 60 de mandate în Parlament.
Este vorba de fotografia primarului de Călimănești, Semion Cornescu. Vă veți întreba pentru ce merite? Răspunsul ni l-a dat primarul: ”Atunci cînd satele Moldovei votau în masă pentru comuniști, la Călimănești PCRM a reușit să adune doar 17% din voturi”.
Și acum, satul Călimănești s-a dovedit a fi cel mai pro-european din regiune, locuitorii de aici dînd preferință, în proporție de 88,35%, formațiunilor pro-europene. PLDM a obținut 45,32% din sufragii, PDM – 40,54%, iar PL – 2,49%. Partidul Socialiștilor a luat  doar 1,66%, iar comuniștii – 5,82%.
De notat că la Călimănești nu au fost implementate sute de proiecte, nu au venit investiții de milioane. Totuși, sătenii, se pare, cred în viitorul european al țării lor. ”Cum e primarul, așa sînt și locuitorii satului”, a explicat scurt Semion Cornescu. Modest din fire, a evitat să vorbească despre realizările sale. A spus doar că e în fruntea satului de 22 de ani. Iar localnicii știu ce știu din moment ce mizează pe el atîta amar de vreme.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *