Ce să facem în caz că pe străzi e gheață sau polei

Imagine simbol: www.mediafax.ro

Imagine simbol: www.mediafax.ro
Imagine simbol: www.mediafax.ro

Iarna abia a început și,ca de obicei, ne va crea multe dureri de cap. Gheața și poleiul sînt la ordinea zilei. Cum să facem ca să trecem cu bine și în siguranță această perioadă?
Iată cîteva sfaturi practice:
Evitați încălțămintea cu tocuri sau cu talpă netedă. Optați pentru încălțăminte confecționată special pentru a nu luneca pe gheață.
Nu vă grăbiți, faceți pași micuți. Încercați să mergeți ca un pinguin. Adică: păstrați-vă centrul de greutate deasupra piciorului drept, aplecați-vă un pic. De asemenea, despărțiți picioarele către exterior.
Țineți mîinile în părți, pentru a putea balansa în caz de necesitate. Chiar dacă e frig, nu puneți mîinile în buzunar, căci acest fapt va destabiliza centrul dumneavoastră de greutate. În plus, avînd mîinile libere, ați putea amortize căderea, evitînd astfel traumele grave.
Dacă simțiți că veți cădea, faceți tot posibilul să nu cădeți în genunchi, încheieturi sau spate. În cazul în care nu mai puteți face nimic ca să vă țineți echilibrul, cel mai bine ar fi să încercați să cădeți în fund. Totodată, încercați să vă relaxați mușchii. În caz contrar, durerea va fi mult mai mare, iar traumele – mai serioase.
Și încă un sfat ușor de urmat: îmbrăcați-vă într-o haină groasă, care să poată amortiza căderea.
Mergeți prin locurile sigure, nu încercați să cîștigați timp și să mergeți pe scurtături.
Atunci cînd temperaturile sînt scăzute, cel mai bine e să presupuneți că oriunde ar putea fi lunecos va fi lunecos, iar acest fapt vă va face atent.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *