Două proiecte pentru copiii din grădinița Mănoilești

În fotografie: Bucurie mare la grădinița din Mănoilești: iată noile costume-măști

În fotografie: Bucurie mare la grădinița din Mănoilești: iată noile costume-măști
În fotografie: Bucurie mare la grădinița din Mănoilești: iată noile costume-măști

”Ce poate fi mai frumos decît copilăria? Ce poate fi mai frumos decît ochișorii curioși ai copilăriei?”, s-au întrebat, acum cîțiva ani, angajatele de la Grădinița ”Licurici” din satul Mănoilești și au purces la drum cu un singur gînd: ”Tot ce este mai bun – copiilor!”.
Zis și făcut. Au visat ani la rîndul să aibă propriile costume-măști atît pentru copii, cît și pentru adulți. Iată că acum visul lor prinde contur. Și asta, datorită Fundației Comunitare din Ungheni, care a decis să le întindă o mîănă de ajutor în acest sens.
Timp de o lună, Proiectul ”Mască, mască, cine ești?” a fost implementat cu succes. Astfel grădinița s-a ales cu 15 costume-măști pentru adulți și 10 – pentru copii. De acum încolo, spectacolele vor avea o altă culoare și vor fi prezentate nu doar în grădiniță, ci și la școală, în grădinițele vecine, în diverse instituții care au fost mereu alături de ”Licurici”.
”Sînt nespus de bucuroasă și mulțumită de ceea ce s-a făcut. Avem un colectiv cu multă inițiativă și creativitate. Sper să facem și în continuare lucruri frumoase și de folos copiilor”, a menționat Nicoleta Diaconu, directoarea grădiniței. Dînsa a ținut să transmită sincere cuvinte de gratitudine Fundației Comunitare Ungheni, care a contribuit cu 12750 lei, părinților, primăriei Mănoilești, dar și băncilor ”Moldindconbank” și ”EuroCreditBanc” pentru suportul acordat.
Dar lucrurile nu s-au oprit aici. Grădinița a mai implementat un proiect – ”Miracol de sărbătoare”, și acesta fiind finanțat de Fundația Comunitară din Ungheni. Acum, în curte a apărut  un colțișor de rai de mai mare frumusețea, cu brazi, pini, mesteceni. Aici au fost instalate și două bănci de odihnă, și coșuri de gunoi. ”Acum vom putea organiza sărbătorile de iarnă și în curtea grădiniței, împodobind brazii în straie de sărbătoare. Or, grație proiectului, am reușit să achiziționăm și accesoriile de brad”, a făcut o remarcă Nicoleta Diaconu, după care a punctat:
”Peste ani, cînd vor crește copaci pe care i-am plantat, ne vom pomeni cu adevărat într-un colț de rai”.  Proiectul ”Miracol de sărbătoare” a fost implementat de grupul de inițiativă ”Speranța”,
costul total al lui fiind de 10710 mii lei, dintre care Fundația Comunitară a alocat 7310 lei.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *