S-au întors acasă vicecampioni europeni

Imagine simbol: trm.md

Imagine simbol: trm.md
Imagine simbol: trm.md

Halterofilii nisporeneni s-au întors acasă, chiar recent, vicecampioni europeni. Este vorba de Ion Țarnă și Ecaterina Tretiacova, ambii maeștri ai sportului de clasă internațională la haltere, ambii foarte tineri și cu un viitor frumos în față.
În perioada 20-29 noiembrie, ei au participat la Campionatul European de Haltere pentru tineret, desfășurat în orașul Limassol, Cipru, alături de alți sportivi din 35 de țări.
Ion Țărnă, în vîrstă de 21 de ani, a obținut medalia de argint, ridicînd 125 kg la proba smuls și 152 la proba aruncat. Și Ecaterina Tretiacova, în vîrstă de 17 ani, a obținut medalia de argint, ridicînd 93 kg la proba smuls și 111 kg la  la proba aruncat.
Grigore Brașoveanu, directorul Școlii sportive din Nisporeni, s-a declarat mulțumit de prestația discipolilor săi. Anterior, la începutul lunii noiembrie, Ion Țărnă s-a clasat pe locul 9 la Campionatul mondial de haltere pentru seniori, la care au participat sportivi din 75 de țări. ”Vreau să menționez că Ion Țărnă a obținut cota olimpică pentru a participa la Jocurile Olimpice din 2016 de la Rio de Janeiro. La anul viitor, însă, va trebui să mai confirme încă o dată aceste rezultate”, a accentuat Grigore Brașoveanu.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *