Cum să îţi amenajezi locuinţa pentru sărbătorile de iarnă

Imagine simbol: www.eva.ro

Imagine simbol: www.eva.ro
Imagine simbol: www.eva.ro

Sîntem deja în luna decembrie, iar sărbătorile de iarnă se apropie cu paşi repezi. Pe lîngă cadourile pentru cei dragi, aveţi nevoie şi de idei de amenajare pentru un interior original. Ca să nu lăsaţi totul pe ultima sută de metri, vă propunem cîteva idei.
Alegerea culorilor pentru decoraţiunile de Crăciun vă aparţine. Dacă optaţi pentru sărbători de iarnă elegante, cu un stil modern spre extravagant, puteţi opta pentru culoarea mov, albastră sau verde, cu ornamente de diferite dimensiuni de la cele mai mici pînă la cele voluminoase. Puteţi încerca o combinaţie de argintiu şi albastru sau argintiu şi mov. Dacă sînteţi adeptul tradiţionalului, folosiţi roşul şi verdele, bineînşeles combinate cu străluciri aurii sau argintii.
Nu contează dacă staţi la casă sau la bloc, este de dorit să decoraţi uşa de la intrare cu o coroniţă de brad. Coroniţa este interpretată ca o urare de bun venit adresată oaspeţilor. Împodobită cu funde roşii, conuri de brad sau globuleţe, o puteţi găsi în magazine, dar cel mai bine ar fi să o confectionaţi în stil propriu.
O tradiţie importantă este împodobirea pomului de Crăciun. Încercaţi să personalizaţi bradul cu ornamente hand-made, pe care le puteţi confecţiona din orice, fie din CD-uri vechi, cănuţe de cafea, coajă de portocală uscată în formă de steluţe, mănuşele împletite, becuri ornamentate, dopuri de vin, ornamente din lego, ghemuleţe de lînă, fulgi de nea croşetaţi sau din hîrtie etc. Nu uitaţi de vîrful pomului de Crăciun, unde puteţi pune o stea, un înger sau orice altceva.
Dincolo de pomul de Crăciun, posibil artificial, cîteva aranjamente naturale pot să sublinieze spiritul de sărbătoare. O crenguţă de brad, un buchet din crenguţe de cireş sau un coş cu conuri vor aduce natura în casa dumneavoastră.
Ghirlandele sînt specifice perioadei de iarnă. Pe lîngă cele obişunite, puteţi realiza ghirlande personalizate, făcute din conuri de brad, funde sau flori uscate, din fructe, biscuiţi sau bomboane, din ilustrate de Crăciun prinse între ele cu panglici subţiri şi ornamentate cu fundiţe roşii etc. Locul de amplasare a ghirlandelor poate fi divers. Nu vă fie frică să aşezaţi elemente decorative chiar şi în bucătărie sau baie. Astfel întreaga casă va fi în sărbătoare. Dacă aveţi o scară interioară, balustrada este cel mai potrivit loc pentru aşezarea ghirlandelor.
Puteţi crea o atmosferă caldă cu lumînări de diferite dimensiuni, amplasate în toată casa, fie pe suporturi clasice sau stative improvizate – de exemplu, rondele de copac.
Cu doar cîteva vase de sticlă transparentă, în care să puneţi diferite obiecte, de la globuri  colorate pînă la lumînări sau conuri de brad cu sclipici, puteţi decora fiecare zonă liberă din casa dumneavoastră.
Cu siguranţă, după amenajarea interiorului, masa festivă este vedeta zilei de Crăciun. Dar cu acest subiect vom veni în numărul următor.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *