Colinde pentru Europa

În fotografie: Orchestra ”Accelerat” de la Școala de muzică din Ungheni la ”BLUES pentru Iași”

În fotografie: Orchestra ”Accelerat” de la Școala de muzică din Ungheni la ”BLUES pentru Iași”
În fotografie: Orchestra ”Accelerat” de la Școala de muzică din Ungheni la ”BLUES pentru Iași”

Școala de muzică din Ungheni a dat startul colindelor pentru Europa. Potrivit directoarei Tereza Cazac, elevii, împreună cu profesorii de aici, au pregătit un amplu program de colinde internaționale, adunate din toată Europa. Le interpretează și corul mic, și corul mare, și ansamblurile de copii. Acestea vor fi prezentate, în zilele ce urmează, în școlile din raion. ”Vom merge noi la spectatori, nu spectatorul la noi”, a specificat dînsa.
Anterior, pe 6 decembrie, orchestra de jazz ”Accelerat” de la Școala de muzică din Ungheni a trecut Prutul, pentru a participa la Festivalul tradițional ”BLUES pentru Iași”, în memoria compozitorului Titel Popovici. Este prima invitație făcută de ieșeni pentru Școala de muzică din Ungheni în ultimii zece ani. Tinerii artiști ungheneni, sub bagheta profesorului Anatol Babici, au făcut furori la Iași, prezentînd un spectacol de o oră și jumătate. Din repertoriu au făcut parte și piese muzicale semnate de Titel Popovici.
Spectacolul respectiv va fi transmis și la televiziunea română din Iași, iar directorul Școlii Populare de Arte ieșene le-a făcut deja o invitație unghenenilor pentru a participa împreună la un concert organizat la ”Pallas Mall”.
De menționat că anume la Iași orchestra ”Accelerat” a ieșit în scenă în veste nou-nouțe, care au dat un aer aparte spectacolului prezentat.
Achiziționarea vestelor pentru cei 25 de membri ai orchestrei a fost posibilă grație Fundației Comunitare Ungheni, care a acordat un grant în valoare de 10980 de lei. Tot grație grantului respectiv au fost achiziționate și 30 de pelerine pentru membrii corului de aici. ”Este un mare lucru ajutorul pe care-l oferă Fundația Comunitară Ungheniului, căci astfel pot fi soluționate numeroase probleme”, a subliniat Tereza Cazac.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *