Cum sa aranjezi masa de Crăciun

Imagine simbol: www.casadex.ro

Imagine simbol: www.casadex.ro
Imagine simbol: www.casadex.ro

Nu mai este mult pînă cînd febra sărbătorilor de iarnă va acapara atmosfera. Felul în care arată masa de Crăciun este la fel de important precum împodobirea bradului. Masa de Crăciun (ca și cea de Revelion) ar trebui să arate festiv și special, impresionant și cald în același timp, pentru a îmbina bucuria sărbătorilor cu cea de a aduna în jurul mesei familia și prietenii.
Culorile care se poartă, de obicei, de Crăciun sînt: rosu, alb și verde, în combinații plăcute pentru ochi și care să denote atmosfera de sărbătoare. Poți folosi o față de masă albă, iar decorurile – în culori.
Însă, anul acesta ai putea renunța la fața de masă. Cel puțin, dacă este aceeași de ani de zile și scopul ei este strict utilitar. Dacă este vorba despre o masă mare de lemn, atunci toate decorațiunile și vesela vor arăta mult mai bine așezate direct pe blatul mesei.
Pentru a decora masa de Crăciun poți fie să apelezi la varianta cumpărării ornamentelor din comerț, fie să le confecționezi personal. Pentru ca masa să arate cît mai atrăgător, ai putea folosi lumînări așezate în stative diferite, învelite sau personalizate. Folosește statuiete mici care să țină șervețelele, figurine de porțelan care să decoreze masa sau alte lucruri de care te poți folosi.
Cel mai bine ar fi ca în centrul mesei să existe un aranjament specific de Crăciun, o echibană sau alte figuri reprezentative, ori, pur și simplu, lumînări. În cazul în care folosiți un aranjament de brad sau vîsc, îl puteți însoți, din loc în loc, cu lumînărele așezate pe mici stative, înconjurate de diverse fructe sau sfeșnice cu mai multe lumînări.
Puteți folosi, pentru ornarea mesei, și crenguțe de vîsc, bucățele de staniol, mici globulețe. De asemenea, pe masă ar putea fi puse și fructiere, cu banane, mere, portocale, struguri, mandarine, kiwi, care ar putea aduce nu doar un aspect estetic, ci și posibilitatea pentru invitați de a gusta din ele înainte de a aduce mîncarea.
Farfuriile ar trebui să aibă și ele motive specifice acestei ocazii, iar deasupra ai putea incerca să așezi cîte un cadou pentru fiecare invitat, care poate fi o prajiturică, un mic ornament de Crăciun sau poate o bomboană.
Un alt element care poate avea efect uluitor asupra aspectului mesei de sărbători sînt șervețelele. Încearcă să împăturești un șervețel în formă de fulg sau de brad. Te asigurăm că invitații tăi vor rămîne uimiți de acest detaliu rafinat.
Toate aceste amenajări și atenția pentru detalii nu fac altceva decît să transforme masa de Crăciun în una cu totul specială. Te asigurăm că invitații tăi vor rămîne uimiți de orice detaliu rafinat.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *