Cum alegem şi păstrăm florile tăiate corect – Doctor Plant

Imagine simbol: www.gopixpic.com

Imagine simbol: www.gopixpic.com
Imagine simbol: www.gopixpic.com

Dacă îţi place să-ţi umpli casa cu flori proaspete, dar te întristează faptul că se usucă foarte repede, trebuie să știi că există modalităţi de a le ajuta să trăiască mai mult. Iată ce vă sfatuim noi, Doctor Plant şi Grădina cu flori – specialişti în creşterea, întreţinerea şi comercializarea plantelor şi aranjamentelor florale.
1. Acordă mare atenţie frunzelor
Chiar dacă găseşti o floare care-ţi place şi pe care vrei s-o cumperi, trebuie să acorzi atenţie maximă frunzelor sale. Acestea prezintă informaţii despre sănătatea plantei. Caută flori cu frunze de culoare verde deschis, lucioase, proaspete. Dacă frunzele sînt galbene, uscate sau se desprind uşor, mai caută.
2. Alege flori locale
Florile care nu au parcurs distanţe mari, împachetate în condiţii proaste, înghesuite şi lipsite de aer şi apă au mai multe şanse de viaţă lungă. Mai ales iarna ar trebui să urmezi sfatul de a alege flori care cresc în zona noastră şi mai puţin pe cele exotice.
3. Cumpără flori en-gros
Dacă eşti pasionată de aranjamentele florale sau ai nevoie de mai multe buchete deosebite, mergi la un butique specializat de flori şi cumpără en-gros. Florile găsite acolo au două avantaje majore: sînt proaspete şi au preţuri excelente. Îţi poţi face acasă aranjamente, după imaginaţie şi bunul plac.
4. Păstrează apă perfect curată
Foloseşte un vas curat, fără reziduri de săpun sau detergent, şi umple-l cu apă proaspătă, la temperatura camerei. Apa din vasul cu flori ar trebui schimbată zilnic. Dacă ai un aranjament mai sofisticat, pe care ţi-e teamă să nu-l deranjezi, poţi să introduci vasul cu flori sub jetul de apă, pînă cînd toată apă veche este schimbată cu altă nouă.
5. Ţine vasul cu flori la temperatura potrivită
Plasează vaza cu flori într-un loc ferit de temperaturi extreme. Temperatura de 8- 10 grade este ideală pentru menţinerea florilor, nicidecum temperatura de îngheţ sau camerele călduroase, cu peste 22 de grade.
Şi încă un secret. Dacă florile au început să dea semne de ofilire, aplică-le un tratament de înviorare. Umple un vas cu apă rece şi scufundă-le în el. Ţine-le aşa cel puţin o oră.
Există multe mituri despre cum poţi prelungi viaţă florilor. Unii spun că e foarte bine să adaugi ”Sprite” în apă florilor, alţii spun că tăierea cîtorva centrimetri din codiţe ajută. Cel mai bine e să întrebi de specialiştii Gradina cu Flori ce trucuri îţi recomandă pentru fiecare tip de floare în parte.
Pentru mai multe detalii, sfaturi şi flori proaspete vă invităm la magazinul nostru, amplasat pe adresa: Ungheni, strada Naţională 14.
Andrei Struc


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *