Transparență la Păulești. ”Întreabă-l pe primar”

În fotografie: Primarul Elena Lungu, gata să răspundă la orice întrebare a sătenilor

În fotografie: Primarul Elena Lungu, gata să răspundă la orice întrebare a sătenilor
În fotografie: Primarul Elena Lungu, gata să răspundă la orice întrebare a sătenilor

”Vreau să ajut în orice mod posibil satul Păulești. Te rog, scrie întrebări sau idei pentru îmbunătățirea condițiilor din Păulești. Voi răspunde, voi căuta soluții la problemele care te frămîntă, dar pentru aceasta am nevoie de ajutorul tău și de sprijin”.
Aceste rînduri le puteți citi pe pagina web a satului Păulești, la rubrica ”Întreabă-l pe primar”.
Mai rar poți găsi localități rurale care au o pagină web. Și mai rar acestea sînt actualizate în permanență. Dar să mai vezi un primar care stă de vorbă cu ai săi consăteni prin intermediul internetului, e încă neobișnuit.Nu și la Păulești.
Doamna primar Elena Lungu și-a dorit o rubrică a sa pe pagina www.paulesti.md, numită ”Întreabă-l pe primar”. ”M-am gîndit că, poate, există localnici care nu au curajul să vină la primărie să spună pe șleau ce-i doare”, explică dînsa, după care adaugă: ”Și am avut dreptate”.
Păuleștenii s-au dovedit a fi activi. Dar și rușinoși. Toți cei care își postează întrebările preferă să-și păstreze anonimatul. Pe lîngă faptul că sînt anonimi, mai adresează, uneori, întrebări piperate. ”Mă strădui să le răspund tuturor, chiar dacă unele întrebări nu ar merita atenție și știu exact de la cine vin”, afirmă doamna primar.
De notat că întrebările sînt de tot felul. De exemplu: ”De ce autobuzul școlar este folosit și de maturi?”, sau: ”Îmi pare rău pentru copiii noștri, că sînt nevoiți să suporte gerul iernii mergînd în alt sat pentru a învăța carte. Dar mai mult mă întristează faptul că rămîne clădirea pustie… Se poate oare de găsit o soluție ce ar împiedica ruinarea ei?”.
Cineva a întrebat: ”Cum sînt oamenii (buni sau răi) din Păulești?”. Elena Lungu a răspuns scurt: ”Nu pot spune că sînt buni sau răi. Sînt oameni ca toți oamenii, cu diferite caractere”.
Există și cetățeni care recunosc meritele primarului, venind cu mesaje de încurajare. ”Vă apreciez pentru tot ce ați făcut, faceți și vă mai propuneți să faceți pentru sat. Sînteți o doamnă exemplu și un dascăl care ați reușit să transmiteți, cel puțin mie personal, tot ce ați avut mai bun”.
Primarul Elena Lungu ne-a spus că rubrica este foarte utilă, căci reușește astfel să afle mai multe din culise. ”Satul e mic, dar problemele sînt aceleași ca în satele mari”, a accentuat dînsa. În prezent, Păuleștiul are o populație de 1089 de locuitori.
Edilul își dorește ca și în continuare oamenii să fie activi.”Accesez site-ul în fiecare săptămînă și răspund la toate întrebările, indiferent dacă-mi plac sau ba”, a dat dînsa asigurări.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *