Numărul alegătorilor a depășit așteptările

Imagine simbol: enational.ro

Imagine simbol: enational.ro
Imagine simbol: enational.ro

Mare aglomerație la secțiile de votare din Ungheni, Nisporeni și Călărași pe 2 noiembrie, cînd românii au încercat să-și aleagă președintele.
Potrivit lui Petru Lițiu, consul la Biroul consular din Ungheni, numărul doritorilor de a vota a fost cu mult peste așteptări. De data aceasta, s-au prezentat la secția de votare din Ungheni 905 persoane, în comparație cu 505, cîți s-au prezentat la alegerile precedente. Să nu uităm că atunci nu fuseseră deschise secții de votare nici la Călărași, nici la Nisporeni.
Și mai mulți cetățeni s-au prezentat, duminică, la secția de votare din Călărași – 1067.  La Nisporeni au votat 848 de cetățeni.
În topul preferințelor, în toate cele trei raioane, s-au numărat aceiași candidați: Victor Ponta, Klaus Iohannis, Elena Udrea.
La Călărași, Victor Pona a acumulat 473 de voturi, la Ungheni – 451, iar la Nisporeni – 405. Îl urmează Klaus Iohannis, cu 291 la Călărași, 253 – la Ungheni și 178 – la Nisporeni.
Cozile au fost imense la toate cele trei secții de votare, începînd cu ora zece dimineața și pînă la ora 21.00. La Ungheni, de exemplu, nu au reușit să voteze toți doritorii. Potrivit lui Petru Lițiu, în fața consulatului mai așteptau vreo zece persoane.
Urmează al doilea tur de scrutin, pe 16 noiembrie, cînd cetățenii români vor trebui să aleagă între Victor Ponta și Klaus Iohannis.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *