Monument în loc de-o casă părăsită

Imagine: moldovenii.md

Imagine: moldovenii.md
Imagine: moldovenii.md

În fața primăriei Nișcani va apărea un mini-scuar de toată frumusețea. Începutul a fost pus anul trecut, cînd aici a fost înălțat un monument dedicat celor căzuți în al doilea război mondial. Acum, urmează să fie plantați în preajmă și primii copaci. Banii în acest scop au fost deja indentificați. Este vorba de 100 de mii de lei, oferiți de către Fondul Ecologic Național, grație un proiect depus aici de către Primăria Nișcani.
De notat că în acel loc din fața primăriei a existat, pînă nu demult, o casă părăsită, de care uitaseră cu toții, iar proprietarul nu mai există de ani și ani. Iată că acea casă a fost demolată, iar în locul ei a fost instalat un monument. ”Vrem ca locul respectiv să arate frumos”, a specificat primarul Gheorghe Stratan.
În primăvara anului 2015, mini-scuarul, care se întinde pe o suprafață de aproximativ opt ari, va fi inaugurat. Mai exact, pe 9 mai, cînd se comemorează, tradițional, ostașii căzuți în războaie. Potrivit primarului, în cel de-al doilea război mondial și-au pierdut viața 116 nișcăneni.
Meritau un monument înălțat în memoria lor. La ora actuală, nu mai există în sat nici un veteran de război. Ultimul a decedat anul trecut.
În mini-scuarul de la Nișcani vor fi instalate patru bănci, vor fi plantate flori, va fi construit și un gard. ”Va fi locul unde îi vom putea comemora pe cei căzuți pe cîmpurile de luptă”, a menționat primarul. Pînă nu demult, cei care doreau să-și comemoreze rudele căzute în războaie și să participle la evenimente dedicate memoriei lor, trebuiau că meargă la Călărași.
De notat că pentru construcția monumentului s-au cheltuit aproximativ 80 mii lei, bani alocați din bugetul local.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *