Se văd în sînul marii familii europene

Imagine simbol: ungheni.md

Imagine simbol: ungheni.md
Imagine simbol: ungheni.md

La 1 septembrie, un grup de elevi de la Liceul ”Vasile Alecsandri” din Ungheni au dat startul unui proiect, care-și propunea să promoveze valorile cultural-europene în rîndurile cetățenilor.
Pentru a-și atinge scopurile, 15 tineri ai Euroclubului din Ungheni au organizat patru conferințe de informare privind valorile europene și calea pe care trebuie s-o parcurgă R. Moldova pentru a fi acceptată în Uniunea Europeană. Și, ca aceste evenimente să aibă priză la public, au fost achiziționate trei microfoane performante, astfel că cele patru conferințe au fost dinamice, la ele participînd circa 200 de tineri. În plus, au fost distribuite fluturașe cu mesaje pro-europene, au fost realizate sondaje între tineri.
În această perioadă, s-a înregistrat o comunicare mai activă cu alte eurocluburi naționale și internaționale, au fost stabilite noi relații de colaborare.
Doi liceeni, împreună cu coordonatoarea proiectului, Lidia Babici, au efectuat o vizită de studiu în Polonia. Dar, mai întîi, s-au oprit la Lvov, Ucraina, unde au avut întîlniri cu semeni de-ai lor, la fel de dornici de a promova valorile europene. A urmat Jablonka, o localitate din Polonia, unde au vizitat o școală și s-au întreținut cu directorul acesteia. La Varșovia, ultimul punct de destinație, au stat patru zile, timp în care au avut întîlniri cu tineri și cu profesori, au vizitat cîteva instituții preuniversitare, eurocluburi locale.
”A fost o vizită utilă. Am studiat cu interes experiența tinerilor polonezi”, a spus Lidia Babici.
Oficial, proiectul respectiv, finanțat de AO ”Moștenitorii” din Bălți și ”Terra Humana” din Varșovia, s-a încheiat pe 14 noiembrie. Nu însă și activitățile în vederea informării cetățenilor despre cursul european al Republicii Moldova.
Noi sîntem viitorul societății, dragi cetățeni! Noi ne vedem în sînul marii familii europene!
Anastasia Perebicovschi, Tina Petrov,
Liceul ”Vasile Alecsandri”


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *