Mai mulți ascultători pentru ”Cultura divină”

post de radio CUltura Divina
Imagine: hotnews.md

Postul de radio ”Cultura divină” de la Ciorești își extinde aria de difuzare. De acum înainte, vor putea asculta emisiunile de aici toți locuitorii raionului Nisporeni, și nu doar cei din Ciorești.   Asta, deoarece Consiliul Coordonator al Audiovizualului le-a acordat o nouă frecvență.
Noutatea, se pare, nu i-a bucurat pe cioreșteni la fel de mult ca pe echipa de creație, în frunte cu părintele Serghei Telechi. Cel puțin, așa s-a exprimat Valeriu Guțu, primarul de Ciorești. ”Acum, cel mai probabil, spațiul pentru noutățile locale va fi cu mult mai restrîns, prioritate avînd noutățile raionale”, a explicat dînsul, după care a punctat: ”Ar fi fost bine ca acest post de radio să rămînă fidel localității de unde și-a pornit activitatea, căci posturi regionale și naționale avem suficiente”.
Am încercat să obținem și părerea părintelui Serghei Telechi, care este și directorului postului de radio ”Cultura Divină”. Nu l-am găsit. Cineva dintre membrii familiei dînsului ne-a comunicat că este plecat peste hotare și va reveni doar săptămîna viitoare.
De notat că postul de radio ”Cultura divină” a fost înființat la Ciorești pe 2 septembrie 2011 și, între timp, a reușit să se impună în comunitate, avînd ascultători de toate vîrstele, inclusiv adolescenți. Pînă a-și extinde aria de difuzare, din grila de emisie făceau parte rubrici importante și utile pentru comunitate, cum ar fi: ”Ora primarului”, ”Ora medicului”, ”Ora parajuristului”.
Este cert, postul de radio ”Cultura divină” și-a extins aria de difuzare. ”Acum, cel mai probabil, spațiul pentru noutățile locale va fi cu mult mai restrîns, prioritate avînd noutățile raionale”, a opinat Valeriu Guțu, primarul de Ciorești, după care a punctat: ”Ar fi fost foarte bine ca acest post de radio să rămînă fidel localității de unde și-a pornit activitatea. Posturi regionale și naționale avem suficiente, dar locale – aproape deloc”.
Am încercat să obținem și părerea părintelui Serghei Telechi, care este și directorul postului de radio ”Cultura Divină”, vizavi de acest subiect.
Dînsul a fost, însă, de negăsit. Cineva dintre membrii familiei lui ne-a comunicat că este plecat peste hotare și că va reveni doar săptămîna viitoare.
De notat că postul de radio ”Cultura divină” a fost înființat la Ciorești pe 2 septembrie 2011 și deja a reușit să se impună în comunitate, avînd ascultători de toate vîrstele, inclusiv adolescenți. Pînă a-și extinde aria de difuzare, în grila de emisie figurau rubrici importante și utile pentru locuitorii comunei Ciorești, cum ar fi: ”Ora primarului”, ”Ora medicului”, ”Ora parajuristului”.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *