Focul face noi victime la Ungheni

Imagine simbol: găsit mort în casă

Imagine simbol: găsit mort în casă
Imagine simbol: găsit mort în casă

Un bărbat, în vîrstă de 48 de ani, din Zagarancea, a fost găsit mort în casă. S-a întîmplat pe 31 octombrie. Nimeni, deocamdată, nu poate spune cu exactitate cînd a decedat. Se știe că moartea a survenit în urma intoxicării cu oxid de carbon.
Vecinii l-au văzut ultima dată pe 28 octombrie. Era abătut. Se pare că intrase într-o depresie cumplită, după ce, cu jumătate de an în urmă, i-a murit unul dintre frați, mai tînăr decît el. Anume acel frate era sprijinul lui. În ultimele două luni, tot mai des recurgea la alcool, pentru a-și îneca amarul O fi băut și în ziua în care inima i s-a oprit? Doar expertiza  medico-legală va putea răspunde la această întrebare.
Specialiștii de la Direcția Situații Excepționale Ungheni au stabilit doar că bărbatul fumase. De la țigara pe care nu o stinsese s-a aprins așternutul. Nu a izbucnit nici un incendiu. Focul a mocnit, emanînd gaze nocive, care i-au adus sfîrșitul. L-au găsit cu haina arsă pe el, cu arsuri pe mîini, față și spate.
Pentru a evita asemenea tragedii, Direcția Situații Excepționale Ungheni avertizează: verificaţi în permanență starea sobelor şi a coşurilor de fum, înlăturînd la timp defecţiunile depistate; nu lăsaţi fără supraveghere sobele, aragazurile arzînde, electrocasnicele conectate în priză; nu aprindeţi sobele cu substanţe inflamabile, nu le supraîncălziţi; deconectați televizoarele și radiourile înainte de a pleca de acasă, nu aprindeţi focuri în apropierea construcţiilor; nu permiteţi copiilor să se joace cu focul; nu închideţi coşul de fum al sobei pînă nu vor arde complet lemnele sau cărbunii; nu fumaţi în pat.
Presa națională relata, săptămîna trecută, de o altă tragedie, provocată de un incendiu. Cică, s-a întîmplat în raionul Ungheni. Un băiat de doar 15 ani a vrut să aprindă focul în sobă. Și, ca să reușească imediat, a turnat… benzină. Flacăra ce a izbucnit i-a provocat arsuri grave pe aproape jumătate din suprafața corpului. Pompierii ungheneni ne-au spus că nu cunosc nimic despre acest caz. Probabil, nu a fost nevoie de intervenția lor. În schimb, a fost nevoie de intervenția medicilor. Băiatul a fost internat la unul dintre spitalele din Chișinău pentru a i se acorda ajutorul specializat.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *