Klaus Iohannis cîștigă detașat în regiunea Ungheni-Nisporeni-Călărași

Imagine: www.caleaeuropeana.ro

Imagine: www.caleaeuropeana.ro
Imagine: www.caleaeuropeana.ro

Scor final. 4028 – Iohannis; 1489 – Ponta
Interes mare pentru alegerile prezidențiale din România în regiunea Ungheni-Nisporeni-Călărași Pe 16 noiembrie, la urnele de vor din secțiile de votare deschise în cele trei orașe de aici s-au prezentat 5517 alegători față de 2810 în turul întîi.
Chiar dacă, pînă la acest scrutin electoral, foarte puțini cetățeni români din R.Moldova auziseră despre Klaus Iohannis, neamțul care a reușit să transforme orașul natal, Sibiu, în unul cu adevărat european, el fiind aici primar de 14 ani, iată că, totuși, majoritatea și-au dat votul anume pentru el. Contracandidatul său, Victor Ponta, deși a fost de nenumărate ori, în ultimul an, în Republica Moldova, deși a oferit, de fiecare dată, cadouri generoase, nu a reușit să-i impresioneze pe românii moldoveni.
Iată rezultatele alegerilor în regiunea Ungheni-Nisporeni-Călărași
Ungheni. Au venit să voteze 1527 de cetățeni, cu 622 mai mulți decît în turul I.  Klaus Iohannis  a acumulat aici 1033 de voturi, iar Victor Ponta – 494. În turul I, Victor Ponta acumulase 451 de voturi, iar Klaus Iohannis – 253.
Nisporeni. Numărul alegătorilor ce s-au prezentat la secția de votare de aici a fost de 1454 față de 848 în turul I. Pentru Klaus Iohannis au votat 956 de cetățeni, pentru Victor Ponta – 498. În turul I situația a fost cu totul alta: Victor Ponta – 405, iar Klaus Iohannis – 291.
Călărași. Numărul alegătorilor, de data aceasta, s-a dublat. Au venit să voteze la Călărași și mulți locuitori ai capitalei. Deci, la urne s-au prezentat 2536 de alegători față de 1057 în turul I. Klaus Iohannis a acumulat 2039 de voturi, iar Victor Ponta – 497. În turul I, Klaus Iohannis acumulase doar 291 de voturi, iar Victor Ponta – 493.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *