Doctor plant | Cum îngrijim orhideele?

Andrei StrucVă plac orhideele încît v-ați dori una în casă? Sau aţi primit una în dar şi vă este teamă că nu veți ști să o îngrijiți? Trebuie să ştiţi că orhideele sînt plante exotice, care vor oferi casei dumneavoastră eleganță. În același timp, sînt pretențioase și, pentru a le îngriji corect, trebuie să tineți cont de cîteva aspecte importante.
Citiți în cele ce urmează recomandările noastre.
Dacă le oferiți condițiile optime, orhideele dumneavoastră vor fi frumoase și fericite, astfel că vă veți bucura de florile lor minunate o perioadă îndelungată.
Lumina
Este foarte important să le oferiți orhideelor crescute în casă lumină adecvată. Culoarea frunzelor este un bun indicator al cantității de lumină pe care o primește orhideea. Dacă nu au suficientă lumină, frunzele plantei vor căpăta culoarea verde închis, iar șansele să înflorească scad. Dacă frunzele sînt galben-verzui, planta primește prea multă lumină. O orhidee sănătoasă are frunzele de culoare verde-deschis.
Temperatura
Pentru orhidee, temperatura din încăperea în care o țineți nu trebuie să fie mai mică de 15 grade Celsius. În general, orhideele au nevoie de o temperatură între 21 și 29 de grade Celsius ziua și între 15 și 18 grade Celsius pe timpul nopții. Rețineți că o diferență notabilă de temperatură între zi și noapte va stimula planta să reia procesul de înflorire.
Umiditatea
Este un factor extrem de important pentru orhideele crescute în casă, întrucît aceste plante tropicale iubesc umezeala. Un aspect important este umiditatea scazută din locuințe pe timpul iernii, așa că este recomandat să nu așezați orhideea în apropierea caloriferului sau a unei alte surse de căldură.
Udarea
Cel mai potrivit moment al zilei în care puteți uda orhideele este dimineața și este recomandat să folosiți apă fiartă și apoi răcită. Ele se udă, de regulă, o dată pe săptămînă, cu o cantitate mică de apă, sau se pot chiar scufunda preț de cîteva minute într-un recipient plin cu apă. Apa nu trebuie să băltească în ghiveci după udare, așa că este important să scurgeți apoi bine ghiveciul.
Un alt aspect de care trebuie să ţinem cont este faptul că orhideele trebuie transplantate o dată la 2 ani, obligatoriu în pămînt de orhidee – în natură orhideele tropicale cresc adesea pe rădăcinile aeriene ale copacilor şi de aceea nu li se potriveşte un pămînt de flori universal.
Fertilizarea orhideelor se poate realiza cu mai multe produse, primul pe care îl recomandăm este fertilizator lichid pentru orhidee, cu care se fertilizează în perioada martie-octombrie, o dată pe săptămînă, iar în perioada noiembrie-februarie – o dată la 2 săptămîni.
Andrei Struc


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *