Au înțeles care e rolul lor în societate

Ziua gender la Nișcani: cicalarasi.wordpress.com

Ziua gender la Nișcani: cicalarasi.wordpress.com
Ziua gender la Nișcani: cicalarasi.wordpress.com

Ziua gender la Nişcani. Ziua gender la Sadova. Ziua gender la Temeleuți. Ziua gender la Hoginești. Ziua gender la Bravicea…
Timp de două luni, zeci de femei din raion au învățat cum să se implice mai activ în viața socială și politică, au înțeles care este rolul actual al femeii în societate și care ar trebui să fie în viitor. Și asta, datorită Proiectului ”Încurajarea și abilitarea femeilor din raionul Călărași de a participa activ la procesul de luare a deciziilor”, implementat de către Asociația Profesorilor, Studenților și Elevilor ”VADEMECUM” (coordinator, Maria Gorincioi), în parteneriat cu Fondul Ukrainean pentru Femei.
Pe 7 noiembrie, a fost pus punctul final al proiectului. La activitate a participat și viceprimarul orașului Călărași, Vladimir Susarenco. Cei prezenți au avut prilejul de a medita încă o dată despre rolul femeii în societate, despre  posibilitățile de implicare a ei în procesul de luare a deciziilor.
Marea majoritate au ajuns la aceeași concluzie: potențialul social al femeilor, cu unele mici excepții, nu este valorificat pe deplin nici în comunitățile lor, nici în ansamblu pe țară. Mai este foarte mult de lucru în acest sens, chiar dacă unii pași în soluționarea problemei au fost deja făcuți. Lupta cu stereotipurile e cea mai grea.  Și schimbarea mentalității.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *