Vinurile produse la Nisporeni – și în Coreea de Sud

Imagine: evenimentul.md

Vinurile produse la Școala Profesională din Nisporeni vor putea fi întîlnite, în scurt timp, pe rafturile unor magazinele din Coreea de Sud. Și asta, pentru că aceste vinuri sînt cu adevărat bune. Drept dovadă sînt și cele două distincții: o medalie de aur și una de argint, obținute nu demult la Concursul internațional de vinuri din Asia. Se vede că i-au impresionat pe coreeni, din moment ce și-au exprimat dorința de a le avea și la ei în țară, scrie Agrobiznes.ro

Prima partidă, de 2000 de sticle, a luat deja calea spre această țară asiatică.

De notat că Școala Profesională din Nisporeni are la dispoziție două hectare de viță-de-vie, plantate cu soiurile: Fetească Neagră și Pinot Noir. Din strugurii culeși de pe podgoriile sale,  produce cinci soiuri de vin, toate avînd același brand: ”Crescendo”.

Elevii de aici au mare noroc, căci învață – nu doar teoretic, ci și practic – tot procesul: de la îngrijirea viței-de-vie pînă la producerea unui vin de calitate. Astfel, ulterior, vor putea să-și dezvolte propriile afaceri.

Conducerea instituției își propune să includă vinăria de la Școala Profesională din Nisporeni în ”Drumul Vinului” din Republica Moldova, notează Agrobiznes.md. În acest sens, vor fi alocați, din cadrul Programului ”Filiera Vinului”, circa 750 mii de euro. Vor fi pregătiți noi vinificatori, dar și vor fi plantate cu viță-de-vie alte 10 hectare.

Apropo, potrivit Ministerului Educaţiei, aici urmează să fie implementat și un alt proiect, care  prevede crearea unui centru de dezvoltare a apiculturii. De serviciile acestuia vor putea beneficia aproximativ 100 de apicultori din raion.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *