Zece lucruri de făcut în luna octombrie

Imagine simbol. Sursa: Facebook.com/MaksimChumash

Nu se compară nimic cu mirosul de lemn umed şi de frunze uscate pe care îl aduce toamna. Iar grădina este o splendoare de culoare. Profită la maxim de toamnă afară, dar şi în casă, urmînd sugestiile noastre.

Imagine simbol. Sursa: Facebook.com/MaksimChumash
Imagine simbol. Sursa: Facebook.com/MaksimChumash

1. Plantează bulbii pentru primăvară. Gîndeşte-te cît de bucuros eşti cînd, primăvara, îţi apar primele flori în grădină. Acţionează în avans şi cumpără bulbi pentru plantat. În octombrie, înainte de primul îngheţ, este perioada perfectă pentru plantarea bulbilor.
2. Fă-ţi căminul mai confortabil. Aceasta este perioada perfectă pentru a sta seara pe canapea, citind o carte sau un ziar. Fă ca totul să fie confortabil decorandu-ţi sufrageria cu cîteva perne în culori tomnatice.
3. Bucură-te de o ciocolată fierbinte. Mai ales dacă te-a prins ploaia fără umbrelă şi ai ajuns acasă cu frigul în oase.
4. Foloseşte frunzele uscate. În loc să le dai foc, aşa cum face majoritatea, gasește-le utilitate în grădină. Poţi face compost din ele. Umple un sac cu frunze, pune cîteva mîini de pămînt, apă, închide sacul la gură şi agită-l săptămînal.
5. Găteşte ca toamna. Odată cu schimbarea anotimpului, şi apetitul nostru se schimbă. Aşa că e momentul să începi să găteşti ca pentru toamnă, salatele nu mai pot fi fel principal, ci doar garnitură.
6. Pregăteşte şemineul. Sau soba! Dacă ai şemineu clasic, pe lemne, ai nevoie de cîteva pregătiri. Trebuie curăţat bine şi nu uita să faci provizii de lemne şi chibrite lungi.
7. Schimbă aşternuturile. Şi, cît încă se mai poate, ţine geamul deschis la dormitory, pentru a avea parte de acel miros de proaspăt.
8. Regîndeşte spaţiul de depozitare. Fă curăţenia de toamnă, aruncînd lucrurile de care nu mai ai nevoie, sau donînd ce nu ai mai folosit de mai mult de un an.
9. Sărbătoarește cu familia. Dar nu cu bere, ci cu must. Invită-ţi familia la culesul strugurilor, dacă încă nu i-ai cules, şi faceţi apoi o mică petrecere în grădină cît încă mai are putere soarele.
10. Adu toamna în casa ta. Indiferent dacă o faci prin culori, parfum, material, textile sau accesorii, înlocuieşte luminozitatea verii din casă cu confortul şi căldura toamnei.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *