Podea laminată: ce trebuie evitat și cum o îngrijim

Într-o casă, o podea laminată adaugă un plus de frumuseţe şi eleganţă, dar asta doar dacă ştii cum să o întreţii. Află care sînt cele mai frecvente greşeli pe care le facem şi cum putem să le reparăm:
laminatPrea multă apă. Pentru a curăţa o podea ai nevoie de apă. Problema este că, atunci cînd o folosim din abundență, ea pătrunde prin îmbinări şi este absorbită, astfel stricîndu-se materialul. Încearcă să foloseşti foarte puţină apă sau, poate, chiar deloc. Atunci cînd curăţi podeaua cu regularitate, este uneori suficient să foloseşti doar un mop uscat pentru a înlătura praful. Pentru zonele lipicioase, sau pete, poţi pulveriza puţină apă şi apoi să ştergi imediat cu o cîrpă uscată.
Detergenţi nepotriviţi. Unele produse de curăţare pot da un aspect de îmbîcsit podelei, mai ales cînd sînt folosite prea des. Încearcă să urmezi instrucţiunile sau, pur şi simplu, să cureţi doar cu apă sau cu un mop uscat.
Aspiratul prafului sau măturatul. Făcînd această operaţiune prea des, poţi zgîria suprafeţele.
Mopul. Încearcă să alegi un mop care absoarbe apa foarte bine, sau un burete, dar care nu zgîrie.
Mobilierul. Mutarea mobilierului prin casă poate fi foarte dăunătoare. Montează pe picioare material cauciucat protector şi astfel eviţi zgîrieturile.
Udatul plantelor. Dacă ai amplasat ghivecele direct pe podea, ai grijă cînd uzi plantele. Cel mai bine ar fi să le urci pe un suport pentru a evita scurgerea surplusului de apă direct pe podea.
Lumina solară. Razele soarelui pot decolora podeaua. Trage draperiile sau jaluzelele în zilele foarte însorite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *