Rețete culinare | Sos din creveți

Sos din creveti

Sos din crevetiÎn bucătărie cu… Nelea Tatarciuc
Este director interimar la azilul de bătrîni din Călărași. Dînsa ne-a ”servit” cu o garnitură  deosebită, dar și delicioasă. A ”furat-o”, cu ani în urmă, de la colega ei de clasă, celebra interpretă Ana Barbu. Acum, de fiecare dată cînd se anunță oaspeți în casa ei, Nelea Tatarciuc știe cu ce îi va servi: cu creveți. De altfel, a promis că ne va servi și pe noi atunci cînd ne vom anunța vizita. Promitem că vom veni neapărat să gustăm și noi din această bunătate.
Sos din creveți
Este nevoie de un kilogram de creveți înghețați. Se pun într-o cratiță la fiert. După ce s-au răcit, se curăță. Într-o tigaie se toarnă un pic de ulei dublu rafinat, se taie o ceapă de mărime medie și se rumenește. Apoi se adaugă creveții să se înăbușă un pic. Peste cîteva minute, se adaugă un borcan cu ciuperci șampinion și se mai lasă pentru cîteva minute la foc. Se sărează, se pipărează și se adaugă cîteva frunze de dafin.
Apoi se presară un pic de făină, se toarnă deasupra smîntînă. Se lasă să ”tragă” un clocot. Se poate servi drept garnitură pentru paste, dar și ca sos aparte. Poftă bună!


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *