Vor să aducă o justiție de calitate într-un edificiu de calitate

În fotografie: Președintele Judecătoriei Ungheni, Vasile Șchiopu, în preajma Palatului Justiției… de pe hîrtie, deocamdată

În fotografie: Președintele Judecătoriei Ungheni, Vasile Șchiopu, în preajma Palatului Justiției… de pe hîrtie, deocamdată
În fotografie: Președintele Judecătoriei Ungheni, Vasile Șchiopu, în preajma Palatului Justiției… de pe hîrtie, deocamdată

În aprilie 2016, Ungheniul va avea un Palat al Justiției cum nu mai există nicăieri în Republica Moldova. Șantierul de construcție al edificiului a fost deschis, în mod festiv, pe 25 septembrie,. La eveniment a participat întreaga elită a justiției moldovenești: ministrul Justiției, Oleg Efrim, președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Victor Micu, președintele Curții Supreme de Justiție, Mihai Poalelungi. Nu au lipsit nici mai marii Judecătoriei Ungheni: președintele Judecătoriei, Vasile Șchiopu, dar și colegii lui judecători.
Înainte de a fi dat startul lucrărilor propriu-zise, oficialitățile, rînd pe rînd, au ieșit în fața mulțimii, vorbind despre importanța proiectului. E un proiect, trebuie de menționat, de milioane și la propriu, și la figurat. Construcția acestui Palat al justiției va costa 50 de milioane de lei și va corespunde în totalitate standardelor europene.
Ministrul Oleg Efrim nu a ezitat să mai sublinieze o dată că acest proiect se înscrie în acțiunile de reformare a sistemului judecătoresc din Republica Moldova. ”Încercăm astfel să aducem  justiția de calitate mai aproape de oameni, să le respectăm dreptul lor la un act de justiție corect, transparent și profesionist”, a declarat oficialul.
În asentimentul ministrului a fost și președintele Curții Supreme de Justiție, Mihai Poalelungi. Dînsul a punctat: ”Noi nu reparăm și construim instanțe pentru a crea condiții bune judecătorilor, ci ne dorim, în primul rînd, ca cetățenii să beneficieze de condiții bune atunci cînd vin în instanță”.
Primarul de Ungheni, Alexandru Ambros, a calificat proiectul respectiv drept unul promițător care, pe lîngă faptul că va sluji oamenilor, va îmbunătăți simțitor și aspectul orașului.
Palatul Justiției de la Ungheni va avea șase niveluri și o suprafață totală de 4400 de metri pătrați. Pe lîngă birouri spațioase, săli de judecată dotate cu echipemnt modern, aici se vor regăsi și zone de odihnă, inclusiv o sală de sport, vestiare.
De construcția edificiului se va ocupa o firmă de profil din România. ”Clădirea aceasta va înnobila orașul Ungheni, va fi ca o mobilă specială, instalată într-un spațiu generos”, a explicat  Ioan Cordun, inginer-constructor, reprezentant  al firmei respective. Dînsul a mai spus că nu are motive de îngrijorare pentru respectarea termenilor de realizare a proiectului, deoarece lucrează cu o echipă de constructori profesioniști.
Pînă în iarnă, va fi finalizată treapta de jos a clădirii, adică demisolul.
Palatul Justiției este construit exact în centrul orașului Ungheni, în preajma clădirilor Primăriei și Consiliului Raional, și se dorește unul regional.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *