Nici o zi fără sfatul bătrînilor

Imagine simbol: www.infomm.ro

Imagine simbol: www.infomm.ro
Imagine simbol: www.infomm.ro

Știați că la Șișcani glasul celor înțelepți, cu o experiență de viață de invidiat se face tot mai auzit? La ora actuală, aici funcționează o adevărată structură decizională, numită sugestiv ”Sfatul bătrînilor”.
Deja al treilea an consecutiv, Sfatul bătrînilor îi este de mare ajutor primarului, dar și consiliului local. Ori de cîte ori e nevoie, aceștia apelează după sfaturi la bătrînii din sat, susține  Vladimir Bodean, primar de Șișcani. ”De la bătrîni ai ce învăța”, afirmă dînsul cu încredere, subliniind că s-a convins de acest lucru de nenumărate ori.
Mai mult ca atît, au existat numeroase situații, în care bătrînii au fost care au contribuit la luarea unor decizii judicioase și foarte fericite pe termen lung. De exemplu, datorită cuvîntului lor,   copiii de la gimnaziul din localitate au, în prezent, o sală de sport renovată și amenajată ca la carte. Inițial, consilierii locali aveau anumite dubii: să accepte sau ba direcționarea banilor publici pentru această sală de sport. Bătrînii i-au convins că vor proceda corect, dacă vor lua o decizie în favoarea copiilor, căci anumeei, copiii, sunt viitorul nostru.
Chiar dacă ”Sfatul bătrînilor” nu este o structură oficială, localnicii, împreună cu aleșii locali, o recunosc și o respectă. Locul unde-și dau întîlnire înțelepții satului este Centrul comunitar multifuncțional din Șișcani. Acolo merge și primarul să mai stea cu ei la sfat.
Vladimir Bodean se gîndește să desfășoare, acum, o ședință a consiliului local în prezența bătrînilor, în incinta Centrului, pentru a-i familiariza cu procesul decizional.
”Persoanele de vîrsta a treia au nevoie să se simtă utile în comunitate. Pentru aceasta nu e nevoie de mari investiții. Uneori, este suficient doar să le acordăm puțină atenție și să-i ascultăm, pentru că au ce spune”, a mai spus, la final, primarul.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *