Un pas mare spre un sat european

În fotografie: Cîntec, dans și voie bună la Pîrlița, pe drumul proaspăt renovat

În fotografie: Cîntec, dans și voie bună la Pîrlița, pe drumul proaspăt renovat
În fotografie: Cîntec, dans și voie bună la Pîrlița, pe drumul proaspăt renovat

Mare sărbătoare a fost la Pîrlița pe 29 septembrie. Însuși ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Marcel Răducan, a fost prezent la eveniment. Într-o atmosferă festivă, cu mulți oaspeți, a fost inaugurată o porțiune de drum cu o lungime de aproximativ doi kilometri, la care au visat localnicii de ani și ani.
”E un drum foarte important pentru Pîrlița. Acum, oamenii au acces liber și se pot deplasa mult mai simplu la centrul de sănătate, farmacie sau biserică. Să vedeți cum circulă transportul pe acolo! Pînă a construi drumul respectiv, doar morții erau duși la cimitir pe aici. Atît de rău era drumul, că mă temeam să nu se trezească vreunul dintre ei”, spune primarul Ion Bejan.
Drumul asigură accesul localnicilor și spre gimnaziu, și spre muzeul din localitate, îmbunătățește și conexiunea dintre drumurile locale și drumurile naționale. Ce mai, e unul foarte util și care va impulsiona și mai mult viața socială, economică și culturală a localității.
”Acest drum îmbunătățește condițiile de viață pentru cetățeni și oferă noi oportunități de  valorificare a potențialului turistic din zonă”, a subliniat și ministrul Marcel Răducan.
Pentru reparația drumului respectiv s-au cheltuit circa 9,4 milioane de lei; 97% din suma totală au fost oferiți din Fondul Național de Dezvoltare Regională, iar autoritățile locale au avut o contribuție de 150 mii de lei. A contat foarte mult și implicarea cetățenilor, a primarului.
”Numai eu știu prin ce greutăți am trecut, dar, cu ajutorul sătenilor, al autorităților, am făcut un lucru foarte, foarte bun”, a făcut o remarcă Ion Bejan.
În scurt timp, pe acest drum va fi instalată și iluminarea stradală. Astfel, pînă la finele anului, peste 80 la sută din sat va fi deja iluminat pet imp de noapte. Totodată, în acest an, au fost reparate, în variantă albă, alte patru drumuri cu o lungime totală de cinci kilometri. Celelalte urmează să fie reparate în 2015, susține primarul.
Mai mult ca atît, edilul își dorește să construiască și două stații de autobuz, astfel ca transportul de pasageri să oprească în locuri bine stabilite, la ore fixe. Dînsul deja a discutat acest subiect și cu Ministrul Marcel Răducan.
Urmează un alt proiect important care a început deja – construcția apeductului Ungheni-Pîrlița.
”Dacă vom avea drumuri bune, iluminare și apă potabilă, vom putea să ne considerăm cu adevărat un sat european”, a conchis primarul.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *