Stația terminus – Direcția Situații Excepționale Ungheni

Masina pompieri Ungheni

Masina pompieri UngheniA făcut un drum lung: din Finlanda în Estonia, din Estonia în Republica Moldova, la Ungheni. Stația terminus a fost Direcția Situații Excepționale. Este vorba de o autospecială care a trebuit să parcurgă 2400 de kilometri, pentru a fi donată Direcției Situații Excepționale din Ungheni.  Joia trecută, pe 10 octombrie, în prezența unui mare număr de oaspeți estonieni, finlandezi, dar și ungheneni, mașina a ajuns la destinație.
”Atunci cînd președintele raionului Ungheni, Iurie Toma, m-a rugat să-l ajutăm cu o autospecială pentru pompieri, nu am răspuns nimic, pentru că știam că îmi va fi greu să-l ajut. Noi, în Estonia, nu avem așa mașini”, povestește Vicor Svjatoshev, guvernatorul de Jogeva, regiune înfrățită cu raionul Ungheni. Pînă la urmă, autospeciala s-a găsit. ”Grație relațiilor personale pe care le am, am reușit să găsesc această mașină de care are nevoie raionul Ungheni în Finlanda și am adus-o azi aici, pentru a le servi pompierilor mulți ani înainte”, a mai spus guvernatorul.
Deci, autospeciala a fost adusă din Finlanda, a fost dotată cu echipament în Estonia și va fi folosită la Ungheni. Haari Virta, primarul orașului Karinaa, Finlanda, grație căruia Direcția Situații Excepționale a primit mașina, a fost în asentimentul colegului său estonian, exprimîndu-și speranța ca ea le va fi de un real folos unghenenilor.
Așa cum era de așteptat și cum era cazul, și Oleg Blișceac, șeful Direcției Situații Excepționale Ungheni, și Mihai Harabagiu, șeful Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, le-a mulțumit donatorilor pentru gestul lor, ”care va contribui, indiscutabil, la securitatea poporului moldovenesc”.
”Această mașină, pe care am primit-o azi, era necesară pentru a salva vieți omenești. Mi-aș dori, totuși, să fie folosită mult mai mult pentru aplicații, dar nu în siutuații excepționale”, a făcut o remarcă Iurie Toma, președintele raionului. Dînsul s-a declarat satisfăcut și pentru faptul că, pe lîngă estonieni, raionul Ungheni a mai cîștigat prieteni – din Finlanda.
Potrivit lui Sergiu Bodrug, specialist serviciul operativ al Direcției Situații Excepționale Ungheni, pompierii ungheneni mai au la dispoziție opt autospeciale, cea mai veche datînd din anii ’80.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *