O zi specială pentru bătrînii de la azilul din Călărași

batrini”Dacă nu ai un bătrîn, să ți-l cumperi”, așa a răspuns Nelea Tatarciuc, director interimar la Azilul persoanelor vîrstinice și persoanelor cu dizabilități din Călărași, la întrebarea: ”E greu să îngrijești de persoane în etate?”.
Știe ea ce știe, căci de serviciile acestui azil beneficiază, la ora actruală, 25 de persoane în etate, fiecare cu doleanțele și gusturile sale. Chiar și așa, colectivul încearcă să facă față tuturor provocărilor, să le îndeplinească dorințele celor ce și-au găsit aici nu doar adăpost, ci și mîngîiere.
O dorință a beneficiarilor azilului a fost sfințirea localului. Zis și făcut. Chiar de Ziua oamenilor în etate, la 1 octombrie, evenimentul respective s-a produs.  Au venit invitați peste invitați, să le facă o bucurie celor rămași singuri cu bătrînețele lor. A venit președintele raionului, Ilie Rău, cu un televizor – ca să ”înveselească șederea bătrînilor aici, la azil”. Au venit preoți în dar cu icoane, colete cu produse igienice, îmbrăcăminte, bani, produse alimentare. Cei 25 de beneficiari au primit cîte un cadou și din partea administrației azilului. Fiecare a primit în dar ceea ce și-a dorit.  ”Am vrut să le facem o surpriză, să renovăm localul, să-l sfințim și, totodată, să le dedicăm acestă zi în exclusivitate lor”, a subliniat directoarea.
S-a muncit mult, astfel că, în două săptămîni, exteriorul clădirii a căpătat un aspect nou. Au avut loc unele schimbări și în interior: au fost renovate în totalitate două încăperi, au fost procurate perdele noi. Mai pe scurt, au fost îmbunătățite condițiile pentru aceșste persoane. ”Ne-a ajutat foarte mult Consiliul raional, președintele raionului niciodată nu ne-a spus că nu are bani”, a accentuat Nelea Tatarciuc. ”Bani nu sînt destui niciodată, dar, dacă sînt redirecționați unde trebuie, atunci se fac lucruri frumoase”, a venit, parcă, cu o explicație Ilie Rău, președintele raionului.
Azilul de bătrîni a fost deschis în anul 2005. Cele 25 de persoane sînt plasate pe o perioadă nelimitată.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *