Zeci de mii de țigări confiscate, persoane reţinute

Contrabanda tigari
În fotografie: Cei trei măcăreșeteni, reținuți în România

Contrabanda tigari
În fotografie: Cei trei măcăreșeteni, reținuți în România

Trei tineri din Măcărești au hotărît să marcheze prima zi de octombrie într-un mod cu totul special. Doi dintre ei s-au urcat într-un ”Mercedes” și au plecat spre România. Au vrut să ajungă la Măcăreștiul de peste Prut. Al treilea a luat-o pe de-a dreptul.
Să nu credeți că doreau să se distreze acolo. Nu. Aveau o treabă mul mai ”serioasă” de făcut. Dar poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ţuţora (România) le-au stricat planurile. Aproape de miezul nopții, în timp ce desfăşurau o misiune specifică cu o autospecială ce funcţionează pe principiul termoviziunii, ei au observat trei persoane care transportau şapte colete voluminoase. I-au somat să se oprească, tinerii, însă, au luat-o la sănătoasa, lăsînd de izbeliște coletele. Pînă la urmă, au fost reținuți.
S-a stabilit că unul dintre ei a trecut coletele peste Prut şi le-a ascuns într-o fîntînă secată, apoi i-a aşteptat pe ceilalţi doi. În apropierea zonei unde au fost depistaţi bărbaţii, poliţiştii de frontieră au descoperit și autoturismul cu care tinerii au intrat legal în România. În cele șapte colete au depistat 69540 ţigarete marca ”Rothmans Blue”, în valoare de 38351 lei. Acestea au fost confiscate.
”Polițiștii de frontieră au efectuat cercetări sub aspectul săvîrşirii infracţiunilor de contrabandă  şi trecere frauduloasă a frontierei de stat. La finalizarea cercetărilor, bărbaţii au fost predaţi autorităţilor de frontieră ale statului vecin, adică ale Republicii Moldova (n.n)”, se arată într-un buletin informativ al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași.
De notat că cei trei au vîrste cuprinse între 22 și 28 de ani.
Cu o zi înainte, poliţiştii de frontieră ieșeni au destructurat cea mai activă grupare infracţională, care desfăşura activităţi ilicite în sfera contrabandei cu ţigări şi care acţiona pe raza judeţului Iaşi. Din ea făceau parte și cetățeni moldoveni. Au fost confiscate 11 autovehicule de lux, sume   importante de bani, aparatură specifică de supraveghere (binoclu, aparate de vedere pe timp de noapte etc), aparatură de emisie-recepţie si alte obiecte. Poliţiştii de frontieră au descoperit şi au reţinut, în vederea confiscării, peste 120 mii de pachete cu ţigări provenite din contrabandă, în valoare de peste 240 mii euro.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *