Nici un campionat fără medalii

Diplome Ungheni atletism
Diplomele de ultimă oră ale atleților ungheneni

Diplome Ungheni atletism
Diplomele de ultimă oră ale atleților ungheneni

La Ungheni s-a instalat, de ani buni, o regulă, pe care o respectă cu strictețe atît antrenorii de atletism de la Școala sportivă orășenească, cît și înșiși sportivii: nici un campionat sau turneu național fără medalii.  Nu a fost o excepție nici competiția la alergări în memoria lui Leonid Cucer, antrenor emerit al Republicii Moldova, care a avut loc pe 20 septembrie, la Chișinău.
Trei medalii de aur și una de argint – iată ”roada” adunată de atleții ungheneni în acea zi.
Diana Livădaru din Rădenii Vechi, o proaspătă ”achiziție” a Școlii sportive din Ungheni, a întrecut-o, la alergări 4000 de metri, categoria 16-17 ani, pînă și pe campiona en-titre a Republicii Moldova la această distanță, clasîndu-se, fără drept de apel, pe poziția întîia a podiumului. Performanța Dianei a fost repetată, la băieți, de Dionis Cazac, discipol al aceleiași școli sportive din Ungheni. Un alt atlet unghenean, Tudor Cebotari, a ajuns la finiș, doar cu o secundă în urma colegului său, clasîndu-se pe locul II.
Și Valentina Delion, cea mai titrată atletă din Ungheni, participantă la Jocurile Olimpice de la Beijing, în prezent antrenoare, nu a rămas în urma învățăceilor ei. Ea a concurat la categoria veterani și a sosit prima la finiș la distanța de 1500 metri. ”Pentru ea această cursă a fost ca o simplă încălzire”, a făcut o remarcă antrenorul Mihai Grosu.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *