Laptop-uri în loc de ghiozdane

Scoala Laptop
Imagine simbol. Sursa: adevarul.ro

Scoala Laptop
Imagine simbol. Sursa: adevarul.ro

Se pare că elevii din clasa a XI-a de la Liceul ”Mihail Sadoveanu” din Călărași vor uita, în scurt timp, de ghiozdanele grele, pline cu cărți, caiete și stilouri. În ajutor le-au venit deja calculatoarele. Acum, ei studiază o parte dintre disciplinele școlare: chimia, biologia, fizica, matematica și informatica, anume la computer.
”Fiecare elev are laptopul său la liceu, conectat la internet, dar și un calculator acasă”, susține Valeriu Gorincioi, directorul instituției. La ore utilizează laptop-urile liceului, iar după ore – calculatoarele de acasă.
Potrivit directorului, liceul a primit nu doar laptop-uri, ci și softuri pentru cîteva obiecte școlare,  dar și manualele în varianta PDF. ”Totuși, deoarece sîntem la început de cale, am optat ca elevii să poarte cu ei și manualele obișnuite”, a făcut o remarcă Valeriu Gorincioi, după care a menționat că acestora le place noua  metodă de studii. Majoritatea dintre ei și-au deschis și bloguri personale, ca să fie în pas cu cerințele vremii.
”Dacă tot trăim în era informatizării, trebuie și noi să ne modernizăm. Nu putem să rămînem la scrisul cu cretă pe tablă”, a subliniat directorul. Fiind întrebat dacă nu cumva elevii profită de accesul la internet pentru a se juca în timpul orelor și a-și scrie mesaje, dînsul a răspuns scurt: ”Nu. Ei sînt prezenți la ore și fizic, și emoțional, iar această metodă îi face să fie mult mai interesați de studii”.
Valeriu Gorincioi și-a exprimat, totodată, încrederea că noua metodă va avea un succes real și va fi acceptată de toți. Deocamdată, este vorba de un proiect-pilot, “Conectează-te! Tehnologii informaționale pentru succes în învățare”, implementat la Liceul ”Mihail Sadoveanu”  cu suportul Ministerului Educației. Acesta este prevăzut pentru o perioadă de trei ani.
În liceul respective își fac studiile în clasa a XI-a peste 50 de elevi.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *