Mulți elevi = mulți bani = multe proiecte investiționale

În fotografie: Valeriu Dima, directorul Liceului ”Boris Cazacu”

În fotografie: Valeriu Dima, directorul Liceului ”Boris Cazacu”
În fotografie: Valeriu Dima, directorul Liceului ”Boris Cazacu”

În timp ce tot mai multe licee rămîn fără elevi, iată că Liceul ”Boris Cazacu” din Nisporeni cvontinuă să fie foarte solicitat. E, de fapt, unicul liceu clasic din regiune, doar cu clase liceale: X-XII. Aici învață în prezent 370 de elevi din tot raionul Nisporeni și chiar din unele localități ale raionului vecin, Ungheni. Este un număr record de elevi, afirmă Valeriu Dima, directorul liceului.  Doritori să învețe aici au fost mult mai mulți, dar, deocamdată, nu există spațiu suficient pentru toți.
Prin ce-i atrage pe elevi instituția respectivă? Simplu, prin calitatea instruirii oferită de cei peste 20 de pedagogi care muncesc aici, explică directorul. În plus, și condițiile de studii sînt bune. La acest capitol Valeriu Dima are cu ce se lăuda. În ultimii cinci ani, de cînd dînsul e director,  aspectul liceului, atît în interior, cît și în exterior, a devenit de nerecunoscut și asta, grație numeroaselor proiecte investiționale care au fost implementate aici cu succes.
Doar renovarea sălii de sport a costat două milioane de lei. E o sală cum nu găsești nicăieri în alt liceu din regiune. Aici se desfășoară, în prezent, nu numai orele de educație fizică, ci și importante competiții sportive raionale, dar și naționale.
Un milion de lei a fost investit, în acest an, pentru reparația capitală și amenajarea unei cantine cu capacitatea de 80 de locuri. La  începutul lunii noiembrie, ea va fi dată în exploatare, astfel că liceenii vor putea lua masa deja aici. Un prînz va costa doar 15 lei.
”Eu sînt consilier raional și mă zbat, de fiecare dată, să obțin cît mai multe finanțări pentru liceu”, explică directorul. Totodată, datorită unei gestiuni judicioase a finanțelor, instituția dispune și de surse proprii, care sînt utilizate la soluționarea multor probleme. Din banii proprii ai liceului s-au făcut lucruri frumoase. Una din recentele realizări a fost amenajarea spațiului din fața liceului, precum și pavarea trotuarului din stradă, care duce spre liceu. Toate acestea au costat circa 200 mii de lei.
În curînd, se va mai face o investiție semnificativă, în valoare de 250 mii lei, tot din sursele proprii. De data aceasta, banii vor fi cheltuiți pe calculatoare și echipament multifuncțional, fiind dotate cu cele necesare  două cabinete lingofonice, pentru studierea limbilor străine.
”Noi contăm foarte mult pe puterile proprii ”, a mai spus Valeriu Dima, subliniind că, atîta timp cît liceul va avea un număr suficient de elevi, și bugetul va fi pe măsură, și, implicit, vor putea fi realizate noi proiecte.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *