Cu obiectivul pe cele mai mari vedete ale lumii

În fotografie: Octavian Micleușanu

În fotografie: Octavian Micleușanu
În fotografie: Octavian Micleușanu

I-a fotografiat pe Al Pacino, Uma Thurman, Mila Jovovich și multe alte vedete internaționale. Recent, a avut ocazia să facă fotografii și la nunta actorului american George Cloony, supranumită de presă ”nunta anului”. S-a numărat printre cei 100 de fotografi, acreditați la ediția a 71-a a Festivalului de film de la Veneția din această toamnă.
Vă vine să credeți că este vorba de un nisporenean?
Se numește Octavian Micleușanu și are 37 de ani. ”Este un băiat de-al nostru!”, a exclamat cu mîndrie Mihai Bortă, directorul Școlii de arte plastice din Nisporeni. Anume de aici, de la Școala de arte plastice, ne-a asigurat directorul, i se trage nisporeneanului dragostea pentru arta plastică, iar mai tîrziu – și pentru cea fotografică.
Chiar dacă au trecut mulți ani de cînd Octavian Micleușanu a absolvit această școală, Mihai Bortă își amintește cu lux de amănunte despre fostul elev. ”Era un băiat activ și, totodată, modest, veșnic în căutare, împătimit de tot ce e frumos”, spune dînsul, subliniind că anume ”setea de ceva nou” l-a dus în lumea mare.
De aproape 14 ani, artistul nisporenean este stabilit cu traiul în Italia, unde a și înregistrat numeroase realizări. Cu toate acestea,  nu uită de locurile natale, de școala pe care a absolvit-o. O vizitează, din spusele lui Mihai Bortă, ori de cîte ori revine la Nisporeni. ”Avem numeroase lucrări de-ale lui Octavian în școală, avem un album cu fotografii de-ale lui, o carte de vizită pe care ne-a lăsat-o anul trecut, cînd s-a aflat în ospeție pe la noi”, ni s-a lăudat directorul, specificînd că profesorii de aici urmăresc cu atenție evoluția fostului lor discipol, sînt la curent cu toate realizările lui și se bucură de orice succes al lui.
Octavian Micleușanu s-a născut la Nisporeni. Aici a copilărit, aici s-a format ca personalitate. A absolvit ulterior Colegiul Republican de Arte ”Alexandru Plămădeală” din Chișinău. Apoi, a obținut o bursă de merit la Academia de Arte Vizuale ”Ioan Andreescu” din Cluj-Napoca, România. În anul 2001, pașii i se îndreaptă spre Italia. Aici a studiat arta fotografică la unul dintre cei mai renumiți fotografi italieni, Guido Cecere. A reușit să obțină și un doctorat la Academia de Arte din Veneția. Mereu e în mișcare, în dorința de a surprinde momente unicale din viața unor celebrități. Nu e simplu, dar e posibil, dacă îți dorești cu adevărat. Iar Octavian Micleușanu își dorește.
În luna noiembrie a acestui an, în viața lui profesională se va mai produce un eveniment important – va apărea o carte despre vilele construite în secolul al XVI-lea la Veneto, iar toate fotografiile incluse acolo sînt realizate de Octavian Micleușanu.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *