Ce înseamnă să fie cetățeni europeni

Imagine: prodialogmd.blogspot.com

Imagine: prodialogmd.blogspot.com
Imagine: prodialogmd.blogspot.com

Ce înseamnă să fii european? Tinerii călărășeni deja știu răspunsul. I-au ajutat în acest demers al lor Lilia Snegureac, președinta Centrului de resurse ”Dialog-Pro”, secretar al platformei civile ”Pentru Europa”, dar și Elena Carauș, reperezentanta Centrului pro-european de servicii și comunicare de la Biblioteca Națională.
Chiar recent, peste 30 de tineri din instituțiile de învățămînt din orașul Călărași au participat la o masă rotundă cu genericul: ”Ce înseamnă să fii european?”, beneficiind și de un seminar de instruire la tema: ”Surse consolidate de informare și promovare a ideilor europene”.
Inițiativa i-a aparținut Galinei Agafița, directoarea Bibliotecii publice ”Grigore Vieru” din Călărași. ”A fost bine că ne-am axat anume pe tineri, pentru că viitorul frumos al Republicii Moldova aparține lor”, a subliniat, la final, dînsa.
Pe lîngă informațiile obținute, tinerii prezenți la eveniment s-au ales și cu o temă pentru acasă. Lor li s-a cerut să le vorbească și prietenilor, și colegilor, și familiei despre cele aflate la seminar. Au plecat de la eveniment cu diverse materiale informative, astfel că le va fi simplu. ”Bucură faptul că tinerii s-au implicat foarte mult, am avut o discuție ”aprinsă”, așa cum trebuie să fie la o masă rotundă”, a specificat Galina Agafița.
La discuție au participat și Vasile Timofte, vicepreședintele raionului, și Dumitru Trifan, șeful Direcției cultură și turism.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *