SuperNanny din România la o discuție cu ungheneni

În fotografie: Irina Petrea la Ungheni

În fotografie: Irina Petrea la Ungheni
În fotografie: Irina Petrea la Ungheni

Cum să-ți crești mai bine și mai frumos copiii? Zeci de părinți și angajați ai instituțiilor preșcolare din raionul Ungheni au avut marea șansă – o șansă unică de altfel – să găsească răspunsul la întrebare de la un psiholog celebru, unul dintre cei mai buni specialiști în domeniu din România. Este vorba de Irina Petrea, care a venit special cu această ocazie la Ungheni, pe 11 octombrie curent. ”E în premieră cînd trec granița și mulțumesc foarte mult organizatorilor că mi-a oferit șansa  de a cunoaște publicul Republicii Moldova”, a făcut dînsa o remarcă.
”Veți participa la un eveniment organizat altfel decît am obișnuit pînă acum. Va fi un atelier-seminar cu valoare de conferință”, a atenționat, chiar din start, Victoria Burlea, manager de proiect în cadrul Asociației pentru Caritate şi Asistenţă Socială „ACASĂ”.
Cu adevărat, a fost ceva deosebit. Timp de patru ore, Irina Petrea, supranumită ”cea mai cunoscută SuperNanny din România”, a ținut asistența cu sufletul la gură. Le-a vorbit simplu, cu multe exemple relevante, despre ceea ce înseamnă dezvoltarea emoțională și ce trebuie să facă un părinte, în colaborare cu un educator sau profesor, pentru a avea un copil de nota zece.   ”Atunci cînd întrebi ce-și dorește cel mai mult pentru copilul său, orice mamă și tată răspunde: să fie fericit, să fie sănătos, să ajungă om. Toate lucrurile astea sînt posibile cu o condiție: dacă ne ocupăm nu numai de dezvoltarea fizică a copilului, de sănătatea fizică, ci și de ceea ce noi numim sănătatea sufletească”, și-a început discursul Irina Petrea. A tot vorbit și a vorbit, a adus exemple, a răspuns la numeroase întrebări, astfel că, la un moment dat, organizatorii au fost nevoiți s-o întrerupă. Expirase cele patru ore planificate pentru discuții. Au trecut cît ai clipi din ochi – asta au spus, la final, participanții la eveniment.
”A fost, într-adevăr, ceva deosebit. Subiectul pus în discuție se înscrie perfect în contextul reformei educației de la noi”, a declarat Galina Grițco, reprezentant al Direcției Învățămînt, Tineret și Sport Ungheni, după care a recunoscut că, inițial, venise doar ca oficial pentru a saluta asistența.
Cele auzite, însă, au impresionat-o atît de mult, încît nu s-a lăsat dusă pînă la finele seminarului.
”Vă felicit că sînteți primii care beneficiați de un atelier de asemenea anvergură și primii care au adus-o pe doamna Irina Petrea în Republica Moldova”, li s-a adresat celor prezenți Victoria Burlea.
Conferinţa „Importanţa şi dezvoltarea inteligenţei emoţionale la copii”, căci așa s-a numit oficial, face parte din șirul de activități din cadrul  Proiectului ”Educaţie, Incluziune, Integrare”, implementat la Grădiniţa ”Guguță” din Ungheni. Directoarea grădiniței, Emilia Cucuruzac, s-a declarat mai mult decît satisfăcută de eveniment. ”Sper că toată lumea a înțeles cît de importantă este incluziunea copiilor, indiferent de sănătatea lor fizică sau sufletească”, a mai spus dînsa.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *