Au simțit pe pielea lor ce înseamnă să fii profesor

În fotografie: Valeria Bortă în calitate de directoare

În fotografie: Valeria Bortă  în calitate de directoare
În fotografie: Valeria Bortă în calitate de directoare

Schimb de roluri pentru o zi la Liceul ”Boris Cazacu” din Nisporeni. Mai mulți elevi din clasele a 12-a de au simțit pe pielea proprie ce înseamnă să fii un profesor adevărat și cum e să ții în frîu, timp de 45 de minute, o clasă întreagă de elevi. Profesorii, în schimb, au lăsat pentru o zi pupitrele lor și au ocupat locurile în bănci, preluînd astfel rolul elevilor. Schimbul de roluri s-a produs vinerea trecută, pe 3 octombrie, în cadrul Zilei autoconducerii școlare, eveniment prilejuit de sărbătoarea profesională a pedagogului.
În acea zi, dublorul directorului liceului, Valeriu Dima, a fost o domnișoară, Valeria Bortă. Ea fost aleasă în această funcție de o zi în cel mai democratic mod, de către colegii săi.
Chiar dacă, la început, a avut emoții mari, s-a descurcat de minune. ” M-am simțit plină de forțe și în stare să iau decizii care privesc tot liceul”, a mărturisit dînsa. De fapt, deciziile au venit mai înainte. Anume Valeria a inițiat un concurs pentru clasa cu cea mai bună frecvență. Rezultatul nu s-a lăsat mult așteptat. ”Astăzi am fost bucuroasă să descopăr că în clase erau prezenți toți elevii”, a spus domnișoara cu mîndrie.
Fiind întrebată dacă a înțeles, totuși, ce înseamnă să fii cu adevărat un director de liceu, Valeria  a recunoscut că a văzut doar părțile pozitive ale acestei funcții. Bunăoară, a fost plăcut cînd elevii s-au ridicat în picioare atunci cînd ea a intrat în clasă.
Totuși, nu-și dorește să urmeze calea pedagogiei. ”Poate voi fi directoare, dar în alt domeniu”, a spus zîmbind. A preferat, deocamdată, să nu vorbească despre ceea ce își dorește în viitor.
Directorul adevărat al liceului, Valeriu Dima, a menționat că Valeria Bortă, în calitate de directoare, a fost la înălțime, iar experiența managerială pe care a acumulat-o îi va fi, cu siguranță, de folos.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *