Alegeri parlamentare 2014

Imagine smbol: www.primarie6.ro

Imagine smbol: www.primarie6.ro
Imagine smbol: www.primarie6.ro

Au fost făcute publice primele liste electorale ale unor formațiuni politice, care deja s-au avîntat în luptă. Am analizat, deocamdată, listele partidelor parlamentare, pentru a descoperi cine ar putea să reprezinte, de data aceasta, raioanele din regiune. Iată ce am descoperit:
PLDM
Doi primari din raionul Nisporeni: Valeriu Guțu (Ciorești) și Ion Crudu (Vărzărești), vor munci pentru partidul lor în teritoriu. Și unul, și celălalt au șanse minime, la ora actuală, de a accede în Parlament. Valeriu Guțu e al 74-a în listă, iar Ion Crudu – al 90-lea. Mai există însă cineva din Nisporeni – actuala deputată Maria Ciobanu, care se află pe poziția a 26-a.
Reprezentanta raionului Ungheni este Lilia Scurtu, directoarea Centrului de Sănătate Ungheni. Ea este a 68-a în listă.
Din partea raionului Călărași nu există nimeni în listă. Am putea s-o luăm în calcul pe Liliana Palihovici, originară din Horodiștea Călărașilor, dar care locuiește și activează de ani buni la Chișinău. Ea este a treia în lista PLDM.
PDM
Raionul Nisporeni este reprezentat de două persoane: actualul președinte al raionului, Vasile Bîtca – al 19-lea în listă, și Sergiu Șeptelici, economist de profesie, temporar neangajat – al 79-lea. Ar putea fi luat în calcul și Vlad Plahotniuc – al doilea în listă, originar din Grozești.
Și din partea raionului Ungheni au ajuns în lista finală două persoane: Ludmila Guzun, reprezentant în teritoriu al ”Moldtelecom” – a 52-a, și Petru Gherasimov, șeful nodului de cale ferată Ungheni – al 81-lea.
Călărașiul îl are pe Vasile Timofti, vicepreședintele raionului – al 59-lea.
PL
Trei călărășeni se regăsesc în lista formațiunii: Natalia Lipca, director interimar al Muzeului de istorie al orașului Călărași – a 20-a, Petru Cosoi, antreprenor în agricultură – al 25-lea, Zinaida Bădărău, director adjunct al Liceului ”Vasile Alecsandri” – a 86-a.
Și-au găsit locul în lista PL și doi ungheneni: omul de afaceri Iurie Chirinciuc – al 11-lea, și Maria Buruiană, director educativ la Liceul ”Gheorghe Asachi” din Ungheni – a 83-a. Îl putem lua în calcul și pe avocatul Ion Casian, originar din Pîrlița, care ocupă poziția a 15-a.
Pe poziția a 46-a se află o nisporeneancă – Luminița Luca, asistentă medicală la Centrul medicilor de Familie din Nisporeni.
Embed from Getty Images
PCRM
Raionul Nisporeni este reprezentat de un fost ministru al Justiției, Vitalie Pîrlog – al 26-lea, dar și de Ion Țugulea, prim secretar al comitetului raional al partidului – al 74-lea.
Din partea raionului Ungheni se regăsește în listă Haralambie Chirilov, șeful UCOOP – al 57-lea.
Raionul Călărași parcă ar avea, parcă nu ar avea reprezentantul său în această listă. Este vorba de Valeriu Sava, prim secretar al comitetului raional al partidului la Călărași, dar care locuiește la Strășeni. El se află pe poziția a 48-a.
Vom reveni și cu alte noutăți din listele electorale. Reamintim că, pînă la 30 octombrie, componența acestora poate fi modificată.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *